Projectes en curs

PROJECTES EN CURS

Descobreix els projectes que porta a terme Creacció

CUEME

El projecte Cultura emprenedora a l’escola, pretén impulsar la cultura emprenedora a través de la creació de cooperatives escolars organitzades i gestionades per alumnes de cinquè de primària.

Empresa i Formació

Programa de tallers que s’ofereixen a centres educatius de secundària i cicles formatius per apropar al professorat i alumnes al món de l’empresa.

Talent i noves oportunitats

Amb aquest projecte es pretén contribuir a la transformació del model productiu d’Osona i, en concret, dels seus dos sectors més rellevants; el sector del metall i l’agroalimentari.
El programa està orientat a donar resposta a reptes, necessitats i demandes per transformar els dos sectors, a ser font d’ocupació i noves oportunitats laborals, el manteniment de la societat del benestar i del dret al treball dels ciutadans i a la vocació de servei a la comunitat dels agents locals, a partir de promoure la reconversió de les empreses de les dues cadenes de valor i la creació de nous models empresarials més innovadors, sostenibles i competitius que generin ocupació de més qualitat, posant focus en la transformació digital, l’adopció de tecnologies, l’ecosistema i la simbiosi empresarials com a palanques transformadores.

Gerència Part Time

Aquest projecte t’ofereix la possibilitat d’incorporar a la teva empresa un perfil de gerent i un suport tècnic per impulsar el teu negoci i els teus projectes durant 6 mesos.
· Què t’oferim:
Una persona amb perfil de direcció general i una persona amb perfil tècnic que s’incorporen a l’equip de l’empresa mínim 1 dia a la setmana.

Estudi de mobilitat

Un estudi que té com objectiu radiografiar l’estructura i les dinàmiques de mobilitat a través d’una enquesta representativa a nivell municipal a la comarca d’Osona per tal de detectar les necessitats de transport, especialment dels col·lectius vulnerables (aturats, joves, població envellida, població estrangera, treballadors amb pocs recursos, entre d’altres) i realitzar propostes per millorar les oportunitats professionals i laborals i els itineraris formatius.

Taula per la gestió sostenible de Ramaderia a Osona

Treballa per aconseguir una gestió sostenible de les dejeccions ramaderes, fent compatible la ramaderia intensiva i la qualitat ambiental del territori. La Taula actua com a òrgan d’interlocució únic del territori que avaluï les propostes presentades pel conjunt d’agents implicats.

Districte KIV – Osona Lab City

Aquest projecte pretén incrementar la presència i la competitivitat del sector dels serveis empresarials intensius en coneixement (KIBS) per donar resposta als reptes de la transformació del sector industrial i aprofitar-ne les oportunitats.
Implica:

 • Allotjament i incubació de projectes (emprenedoria)
 • Reskilling de professionals
 • Dinamització del sector Serveis intensius en coneixement
 • Ecosistema i coordinació d’actors
 • Espai de prototipatge i experimentació

Prospecció i dinamització als polígons

Aquest projecte pretén continuar treballant conjuntament amb les associacions existents en els polígons de Vic, ampliant el contacte amb altres associacions de la comarca, per tal de fer d’interlocutors pel disseny i impuls de millores, potenciar el rol de les associacions per apropar les necessitats del teixit productiu als centres formatius i per contactar amb més empreses. S’ha fet una experiència nova entre Vic i Manlleu per la compra agregada d’energia. Els resultats han estat bons i cal seguir impulsant aquesta línia de treball.

Ecosistema Innovador

En el marc d’aquest projecte es pretén:

 • Fomentar la sensibilització i cultura innovadora
 • Impulsar la reinvenció de les organitzacions cap a organitzacions més transparents, flexibles i innovadores amb visió de futur i sostenibles a llarg termini
 • Impulsar models organitzatius innovadors que serveixin de palanca i exemple per altres agents i empreses del territori.

Ecosistema Emprenedor

En aquest projecte, ja en la segona fase, es pretén seguir executants els projectes de:

 • Sensibilització i cultura emprenedora, amb la consolidació dels After Works.
 • Implantació de mentories especialitzades i disseny d’un nou recurs d’ accés a finançament.
 • Implantació de projectes en àmbits d’especialització del model: social i rural

Alguns dels entrevistats en el marc del projecte DOT de Creacció, al Dia Cambra d’Osona
 
La … Llegir-ne més

Aquest dimarts 16 de novembre, el Casino de Vic va acollir la jornada “Més enllà … Llegir-ne més

La directora de Creacció, Núria Macià, va moderar la taula rodona titulada “#Challenge Indústria. Coneixes … Llegir-ne més