Projectes en curs

PROJECTES EN CURS

Descobreix els projectes que porta a terme Creacció

CUEME

El projecte Cultura emprenedora a l’escola, pretén impulsar la cultura emprenedora a través de la creació de cooperatives escolars organitzades i gestionades per alumnes de cinquè de primària.

Empresa i Formació

Programa de tallers que s’ofereixen a centres educatius de secundària i cicles formatius per apropar al professorat i alumnes al món de l’empresa.

Talent i noves oportunitats

És una iniciativa al servei d’empreses i professionals per tal de contribuir a la transformació del model productiu d’Osona i, en concret, dels seus dos sectors més rellevants; el sector del metall i l’agroalimentari.

L’objectiu del projecte és fomentar la reconversió de les empreses de les dues cadenes i la creació de nous models empresarials més innovadors, sostenibles i competitius que generin ocupació de més qualitat, posant focus en la transformació digital, l’ecosistema i la simbiosi empresarials com a palanques transformadores.

Gerència Part Time

Aquest projecte t’ofereix la possibilitat d’incorporar a la teva empresa un perfil de gerent i un suport tècnic per impulsar el teu negoci i els teus projectes durant 6 mesos.

Què t’oferim:
Una persona amb perfil de direcció general i una persona amb perfil tècnic que s’incorporen a l’equip de l’empresa mínim 1 dia a la setmana.

Estudi de mobilitat

Un estudi que té com objectiu radiografiar l’estructura i les dinàmiques de mobilitat a través d’una enquesta representativa a nivell municipal a la comarca d’Osona per tal de detectar les necessitats de transport, especialment dels col·lectius vulnerables (aturats, joves, població envellida, població estrangera, treballadors amb pocs recursos, entre d’altres) i realitzar propostes per millorar les oportunitats professionals i laborals i els itineraris formatius.

Taula per la gestió sostenible de Ramaderia a Osona

Treballa per aconseguir una gestió sostenible de les dejeccions ramaderes, fent compatible la ramaderia intensiva i la qualitat ambiental del territori. La Taula actua com a òrgan d’interlocució únic del territori que avaluï les propostes presentades pel conjunt d’agents implicats.

Districte KIV – Osona Lab City

Aquest projecte pretén incrementar la presència i la competitivitat del sector dels serveis empresarials intensius en coneixement (KIBS) per donar resposta als reptes de la transformació del sector industrial i aprofitar-ne les oportunitats.
Implica:

  • Allotjament i incubació de projectes (emprenedoria)
  • Reskilling de professionals
  • Dinamització del sector Serveis intensius en coneixement
  • Ecosistema i coordinació d’actors
  • Espai de prototipatge i experimentació

Prospecció i dinamització als polígons

Aquest projecte pretén continuar treballant conjuntament amb les associacions existents en els polígons de Vic, ampliant el contacte amb altres associacions de la comarca, per tal de fer d’interlocutors pel disseny i impuls de millores, potenciar el rol de les associacions per apropar les necessitats del teixit productiu als centres formatius i per contactar amb més empreses. S’ha fet una experiència nova entre Vic i Manlleu per la compra agregada d’energia. Els resultats han estat bons i cal seguir impulsant aquesta línia de treball.

Ecosistema Innovador

En el marc d’aquest projecte es pretén:

  • Fomentar la sensibilització i cultura innovadora
  • Impulsar la reinvenció de les organitzacions cap a organitzacions més transparents, flexibles i innovadores amb visió de futur i sostenibles a llarg termini
  • Impulsar models organitzatius innovadors que serveixin de palanca i exemple per altres agents i empreses del territori.

Ecosistema Emprenedor

En aquest projecte, ja en la segona fase, es pretén seguir executants els projectes de:

  • Sensibilització i cultura emprenedora, amb la consolidació dels After Works.
  • Implantació de mentories especialitzades i disseny d’un nou recurs d’ accés a finançament.
  • Implantació de projectes en àmbits d’especialització del model: social i rural.

Prova pilot de creació d’una APEU als polígons Malloles, Les Casasses i El Bruguer de Vic

L’Ajuntament de Vic, a través de Creacció i amb la col·laboració d’AINEV (Associació Industrials Nordest de Vic) i la Diputació de Barcelona, impulsen una prova pilot per implantar el sistema de gestió en els polígons de Malloles, Casasses i El Bruguer.

El projecte té com a objectiu transformar aquesta zona industrial en una zona de cooperació empresarial, de foment de la competitivitat de les empreses, de contribució a la generació d’ocupació i de creació d’un entorn econòmic sostenible a partir d’un pla d’actuació que combini les necessitats del teixit econòmic amb els interessos públics de la ciutat.

Implantació de la iniciativa Osona Biocircular. Osona i Lluçanès: generador d’activitat econòmica i ocupació en el sector agroalimentari

Fa temps que tenim identificats els reptes i oportunitats del sector, s’ha consensuat una agenda compartida entre els agents públics, socials, econòmics, del coneixement per impulsar la transformació del sector agroalimentari d’Osona i transitar d’un model amb predomini del producte commodity cap a un model de més valor afegit i ocupació de qualitat.

Així neix la iniciativa Osona Biocircular que té com a objectiu incrementar la competitivitat i sostenibilitat econòmica, social i ambiental del sector productiu d’Osona per a passar de produir els aliments del present a produir els aliments del futur.

Translog Osona publica l’informe del sector de l’any 2023, que mostra un lleuger … Llegir-ne més

El projecte Aina aposta per la col·laboració entre empreses TIC per desenvolupar o … Llegir-ne més

Els indicadors ens mostren que la comarca s’ha recuperat globalment de la pandèmia, … Llegir-ne més