Benvinguda Institucional

"REINVENTEM-NOS JUNTS"

El 20 de gener de 2014, ara fa 10 anys, va néixer Creacció, l’Agència d’Emprenedoria, Innovació i Coneixement. Una efemèride important per al territori que ens obliga a fer una mirada cap enrere, sempre amb els ulls posats en el futur més immediat.

L’entitat, participada per l’Ajuntament de Vic, l’Ajuntament de Manlleu, el Consell Comarcal i la Universitat de Vic, s’ha focalitzat des de l’inici en tres àmbits clars: en les persones, per millorar-ne l’ocupabilitat i la qualitat de vida; en les empreses, per augmentar la seva competitivitat; i en el territori, per contribuir al desenvolupament econòmic i social, sostenible i ambiental.

Durant aquests anys, Creacció ha estat una eina eficaç per transformar el territori de manera conjunta, per unir els esforços dels diferents agents que hi treballen, racionalitzar recursos i millorar l’impacte dels projectes que s’hi desenvolupen.

Entre d’altres iniciatives, hem impulsat un Observatori Socioeconòmic d’Osona, que funciona com un radar permanent de la realitat del territori recollint dades quantitatives i qualitatives de la situació econòmica i social, analitzant-les i extraient-ne conclusions.

També hem participat en propostes com el Pla estratègic de la Formació Professional, el projecte Osona reptes de futur, l’Escola de Noves Oportunitats Albir i, en els darrers anys, hem contribuït decisivament a la creació de l’Oficina tècnica de la línia R3, l’Associació d’empreses de transport i logística Translog o el comitè de Seguretat i Salut, format per tècnics de prevenció laboral de les principals empreses de la comarca.

La feina des de la cooperació, l’intercanvi, el compartir, el sumar i el transformar és el motor i la raó de ser de Creacció, sempre d’acord amb tots els agents polítics, socials i econòmics de la comarca.

Ara, però, hem de fer un pas endavant decidit i ferm. Osona és una comarca amb moltes potencialitats, però també amb alguns riscos. El context social, econòmic i ambiental ha canviat, tenim reptes nous i cal abordar-los de manera diferent. Hem de fer una aposta contundent per les tres grans transicions (demogràfica-social, digital i energètica) i reorientar el model econòmic convencional de la comarca per tenir unes empreses més competitives i encarades a un futur viable i sostenible, econòmicament i socialment.

Ens cal, doncs, aplicar una mirada conjunta. I Creacció ha de ser l’eina útil comuna per marcar-nos el camí i avançar amb determinació en aquest viatge tan apassionant per al nostre territori. Ens hi acompanyeu?


Bet Piella Pons
Presidenta de Creacció


Cal entendre la seguretat informàtica com una cadena en la que les empreses … Llegir-ne més

Els treballadors de les empreses de la comarca, bàsicament industrials i de serveis, … Llegir-ne més

La marca, impulsada per la Cambra de Comerç, el CEDO i Creacció, es … Llegir-ne més