Ajuts LEADER

El Programa Leader té per objecte fomentar la diversificació de les economies rurals i la realització de inversions i actuacions a les diferents zones Leader, contribuint en el seu desenvolupament.

Se subvenciona:

  • Mesura 12301 – millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris
  • Mesura 312 – La creació i el desenvolupament de microempreses
  • Mesura 313 – El foment d’activitats turístiques

Se’n poden beneficiar:

  • Mesura 12301:
  • – Per la creació, millora i/o ampliació de microempreses o pimes agroalimentàries: Persones físiques o jurídiques amb ànim de lucre. Cooperatives, associacions i/o fundacions sense ànim de lucre que tinguin per objecte la reinserció laboral de persones discapacitades i que recullin als seus estatuts, l’activitat de transformació i comercialització de productes agraris inclosos a l’annex 1 del Tractat Constitutiu de la CE.
    – Per la creació, millora i/o ampliació d’agrobotigues: Persones físiques o jurídiques que comercialitzin productes de l’annex 1 del Tractat Constitutiu de la CE. En tots els casos, es tracta d’empreses agroalimentàries o comerços majoristes o minoristes agroalimentaris que tinguin la condició de microempreses o pime i que realitzin projectes productius d’inversió inferior a 250.000 €.

  • Mesura 312: Persones físiques o jurídiques amb ànim de lucre que tinguin la consideració de microempreses, i no pertanyin als sectors del turisme o de l’oci.
  • Mesura 313: Persones físiques o jurídiques amb ànim de lucre que tinguin la consideració de microempreses o pimes, del sector del turisme o de l’oci. Cooperatives, associacions o fundacions sense ànim de lucre

Per a poder-se beneficiar d’aquests ajuts, cal realitzar inversions elegibles d’un mínim de 12.000 €, sense IVA.

Quantia de l’ajut:
Subvenció a fons perdut fins a un màxim del 35% de la inversió elegible, i un màxim de 200.000 € d’ajut total per beneficiari en un termini de 3 anys.

Poden sol•licitar aquests ajuts els següents municipis rurals d’Osona: Sta. Mª de Corcó, Rupit-Pruit, Tavertet, Vilanova de Sau, Montesquiu, Orís, St. Pere de Torelló, St. Quirze de Besora, St. Vicenç de Torelló, Sta. Mª de Besora, Sora, Vidrà, Alpens, Collsuspina, Lluçà, Muntanyola, Olost, Oristà, Perafita, Prats de Lluçanès, St. Agustí de Lluçanès, St. Bartomeu del Grau, St. Boi de Lluçanès, St. Martí d’Albars, Sta. Eulàlia de Riuprimer i Sobremunt. Agustí de Lluçanès, St. Bartomeu del Grau, St. Boi de Lluçanès, St. Martí d’Albars, Sta. Eulàlia de Riuprimer i Sobremunt.

El Girafeina Osona acull enguany, com a novetat, dues taules rodones. Una, amb … Llegir-ne més

El grup de professionals de Prevenció de riscos laborals d’empreses de la comarca … Llegir-ne més

Els resultats de 2023 del mercat de compra venda de petites i mitjanes … Llegir-ne més