TERRIS 2021

En el marc del programa TERRIS (Territori i Innovació Social)
et convidem a participar a la següent sessió cinefòrum.


Sessió de cinefòrum amb el film
CINEFÓRUM: I AM GRETA

de Nathan Grossman


Cinefòrum sobre el poder que tenen els joves per a lluitar contra els sistemes i les institucions.

Greta Thunberg ha canviat el relat de la lluita contra la crisi climàtica: “Em dic Greta i vull que entreu en pànic…", "…heu robat els meus somnis i la meva infantesa…", "des de fa més de 30 anys que la ciència ha estat molt clara, com us atreviu a seguir mirant cap a un altre costat, i viner aquí dient que esteu fent prou…”, i el més fàcil per a molts ha estat matar la missatgera: que si està manipulada, que si havia d'estar a l’escola…

I, precisament, el documental incideix en la línia de flotació dels detractors. Aconsegueix mostrar un equilibri entre la Greta que veiem als mitjans -l'oradora inspiradora, el rostre d'un moviment- i la Greta real: una adolescent normal, reservada i vulnerable. Greta sap que és al mig d'un món ple d'homes que només la volen a prop per demostrar que són políticament correctes. I els diu a la cara: “Com preteneu que això es pot solucionar amb ‘business as usual’ i amb algunes solucions tècniques?” Greta sap que l'única manera d'aconseguir un canvi real a gran escala és fer que els líders actuïn.

Atès que tantes advertències científiques han estat ignorades per generacions, la joventut mundial té un paper crucial a l'hora d'exigir justícia climàtica. Al documental es demostra el poder que tenen els joves per lluitar contra els sistemes i les institucions, i recorda el públic de la importància de la participació i la cooperació inter generacional per assolir solucions climàtiques.

En definitiva, I Am Greta és un documental molt especial que permet veure la determinació de Greta Thunberg. I també serveix per recordar-nos que Greta és una adolescent, que té una responsabilitat que no hauria d'haver d'assumir, però que ha assumit perquè les generacions anteriors han fallat. Només per això el documental mereix veure's. Us hi esperem!

 


Lloc: Museu de l’Art de la Pell
Data i hora: 1 de desembre a les 19h

– Visionat del film, cinefòrum i sopar pica-pica –

INSCRIU-TE

MÉS INFORMACIÓ

Creacció organitza els Vermuts Teal, un espai per compartir coneixement, conversar, experimentar i … Llegir-ne més

Èxit d’assistència a la 1a jornada oberta d’OBL360 sobre “Benestar Emocional a la … Llegir-ne més

Els guardons, convocats pels serveis d’emprenedoria d’Osona, promouen l’esperit emprenedor, innovador i creatiu … Llegir-ne més