Electrosat, un cas d’èxit de reemprenedoria a Vic

Joan Mayans, a punt de jubilar-se i sense relleu generacional, cedeix el seu negoci de reparació d’electrodomèstics a Joan Salvadó a través de Reempresa, el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses que gestiona Creacció. Hem parlat amb els dos.

El vigatà Joan Mayans va venir el desembre del 2021 a Reempresa, un mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses que gestiona Creacció. Volia jubilar-se i no tenia ningú que li agafés el relleu al seu taller de reparació d’electrodomèstics, Electrosat, situat des de l’any 1988 al barri de l’Horta Vermella, a Vic. Les seves dues filles havien escollits uns altres camins professionals.

Mayans va adquirir el taller quan n’era treballador i l’antic propietari es va jubilar. Els que el coneixen diuen que ha estat un autèntic “manetes” que ha treballat gairebé 50 anys al sector.  

Electrosat tenia un treballador des de feia 22 anys, Salvador Márquez. Tot i haver-li ofert el negoci, no el va voler, ja que se sentia més còmode continuant com a operari. Per emprenedre (i reemprendre) s’ha de ser d’una pasta especial!

L’empresa d’en Joan era una gran oportunitat per a qualsevol emprenedor del sector, ja que oferia un servei únic a la comarca i voltants. Amb els anys, el taller havia anat assumint el servei tècnic d’una trentena de marques, nacionals i internacionals, com Braun, Cata o Moulinex, entre d’altres, a part de tenir una extensa cartera de clients.

Vols cedir una empresa o reempredre un negoci que ja està en marxa? Pots posar-te aquí en contacte amb nosaltres

En Joan, a punt de complir 65 anys i jubilar-se, buscava un perfil d’emprenedor que donés continuïtat al seu negoci i el servei als seus clients. Una de les condicions, que mantingués el lloc de treball d’en Salvador. 

I el va aconseguir! A través de Reempresa. La seva empresa l’ha assumida des de principis d’any Josep Salvadó, de Granollers, sota el nom comercial de Salvadó Nilness. En Josep ja fa anys que coneix el sector: té un taller de reparació d’electrodomèstics que dona servei a tot el Vallès i gairebé treballa amb les mateixes marques que Electrosat. Uns mesos després d’haver fet la cessió, hem parlat amb ells. 

– A què es dedica exactament l’empresa?

– Joan Mayans. L’empresa és un SAT (Servei d’Atenció Tècnica) de reparació de petits electrodomèstics. Arreglem una mica de tot: centrals de planxa, generadors de vapor, màquines de vapor, cafeteres automàtiques i exprés, microones, batedores, assecadors de cabells i mans, aspiradors trineu, escombres tipus romba…

– Quina antiguitat té?

– JM. Jo hi vaig començar a treballar el setembre de 1973. En soc el propietari des de 1988.

– Quines han estat les motivacions per cedir la teva empresa mitjançant el programa Reempresa? 

– JM. L’edat i la jubilació.

– I per a tu, Josep, quines han estat les motivacions per comprar a través de Reempresa? 

– Josep Salvado. Volíem créixer i Vic era un punt atractiu, entre d’altres coses per la mobilitat, la proximitat amb Granollers. Era un mercat molt bo per explotar.

– Joan, com a cedent, quin consell li donaries a en Josep com a reemprenedor?

– JM. Que sigui complidor i professional. No tindrà problema, ja té molta experiència com a SAT.

– Josep, quin toc personal li vols donar al nou negoci? 

– JS. Només hem canviat el nom de l’empresa. En Joan portava molt bé la gestió de l’empresa, per tant, com que funcionava no hem tocat res. Hem mantingut el seu treballador, tal com ens va demanar, i hem contractat una nova persona que puja des de Granollers (no hem trobat personal a Vic).

– Ens podeu explicar com ha estat el procés de venda? 

– JM. No ha estat complicat, gràcies a un contacte en comú i a la gestió i tramitació de Creacció.

– Quin és el paper que hi ha jugat Reempresa, en aquest cas d’èxit?

– JM. Molt importat, pels assessoraments i la facilitat amb què s’han fet totes les gestions.

– JS. Hi estic d’acord. L’experiència amb Creacció ha estat molt bona.

– Recomanaríeu el servei?

– JM. Sí, sense cap dubte.

 – Per què?

– JM. A Reempresa són molt professionals i assessoren de forma eficaç.

– JS. El recomanaria per la facilitat amb què es pot utilitzar. És una gran ajuda de comunicació per a l’empresa. 

– I després d’uns mesos de reemprenedoria, com va?

– JS. Va bé. Tot i que es nota la crisis amb la qualitat de feina, els pressupostos més ajustats, marges més petits…

Les 12 claus de la reemprenedoria

Contacta amb nosaltres:
Creacció
reempresa.creaccio@creaccio.cat
93 881 55 33

2 de juny de 2023