Si t’agrada una feina, no t’ho pensis, reemprèn!

L’Ester Malian ha comprat una carnisseria de Sant Hipòlit de Voltregà, on feia 10 anys que hi treballava i els propietaris es jubilaven. Ha utilitzat els serveis de Reempresa, que l’han acompanyat en tot el procés.

L’Ester Malian, amb 36 anys, ha decidit fer un pas endavant en la seva vida professional. Els propietaris de la carnisseria Montcabrer de Sant Hipòlit de Voltregà, sense relleu generacional, s’han jubilat. L’Ester, que treballava a l’establiment des de feia 10 anys, els hi ha agafat el testimoni i s’ha quedat el negoci. Ho ha fet a través de Reempresa, un mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses que gestiona Creacció.

– T’has llençat a la piscina. Tenies alguna formació i experiència professional prèvia?

– Feia 10 anys que treballava en aquesta empresa. No tenia cap formació.

– Una decisió important, que imposa respecte i fins i tot una mica de por. Per què vas decidir reemprendre?

– Perquè sabia que era una bona oportunitat, una feina que m’agrada i que ja sabia de què anava. Va sortir l’oportunitat i va ser sí o sí…

Vols conèixer què és Reempresa?
Sessions informatives, els dies 18 i 25 d’octubre, de 16 a 17 h
Inscripcions en aquest enllaç

– Quins productes oferiu a la carnisseria?

– Tenim producte fresc que fem nosaltres, a l’obrador: botifarra, pilotilles, hamburgueses… I també tenim una secció de menjar cuinat.

– Has realitzat algun canvi o innovació?

– No, encara no. Però no descarto posar-hi una mica del meu caràcter.

– En què estàs pensant exactament? 

– En donar-hi un toc més modern. De moment, estic pensant a canviar el cartell, que és molt antic.

– Com definiries la teva experiència com a empresària fins ara?

– Com a bona. Les treballadores ja eren grans companyes de feina.

– ¿Quin consell li donaries a una persona treballadora que es troba davant la mateixa tessitura que tu, que el seu cap es jubila i s’obre la possibilitat de liderar un projecte empresarial?

– Si és una feina que t’agrada, no t’ho pensis. Treballar has de treballar igual, per tant, millor a casa teva… 

– En aquest procés d’assumir un projecte empresarial, has utilitzat el servei de Reempresa? Quines motivacions t’hi van impulsar?

– Perquè no sabiem els passos que s’havien de seguir en tot aquest procés i ens vàreu ajudar a fer-ho tot de manera més ordenada.

– La compra de l’empresa va coincidir amb un nou “projecte” que s’iniciava a la teva vida: ser mare. Com vas viure aquest procés?

– La veritat és que no va ser gaire fàcil. Feia cinc setmanes que acabava de ser mare i de cop i volta se’m van ajuntar dues coses molt importants que, a sobre, necessitaven molta dedicació. Però per sort tenia les companyes de feina que em van fer costat en tot moment i me’n vaig poder refiar ben bé. I també sort de tenir els avis jubilats!

– Quantes treballadores tenia l’empresa abans? I ara?

– Hem mantingut els mateixos llocs de treball: cinc persones. Dues treballen a la cuina i les altres tres a la botiga-obrador. Quan vaig començar, una noia va plegar, però en vam contractar una altra.

Més informació sobre Reempresa

17 d'octubre de 2023