Recopilatori de les fitxes de bones pràctiques presentades al comitè de seguretat i salut

Podeu consultar aquí totes les accions que s’han explicat en el marc de la taula de tècnics de prevenció laboral, que es va constituir durant la pandèmia amb l’objectiu de compartir bones pràctiques i millorar la salut dels treballadors.

2023

Sessió 21 de juliol de 2023

El Consorci Hospitalari de Vic explica totes les accions que ha portat a terme durant els últims anys contra el tabaquisme al lloc de treball. S’han fet diverses campanyes i iniciatives institucionals, com auques, díptics, actes amb personatges mediàtics, formació…

Sessió 20 de gener de 2023

Resultats a Bon Preu de la implantació d’un fisioterapeuta a la plataforma logística. Presentació d’un projecte pilot de la UVic-UCC per conèixer al detall l’activitat física global dels treballadors. 2022

2022

Sessió 28 d’octubre de 2022

L’escorxador Esfosa posa el focus en intentar reduir els TME (problemes musculars i esquelètics com les lumbàlgies o les tendinitis), aplicant una fisioteràpia preventiva. La UVic-UCC aposta per crear espais per millorar la salut laboral d’estudiants i treballadors: consultori mèdic, servei de fisioteràpia, suport psicològic, espais de lactància i lavabos inclusius. Per últim, Bon Preu presenta el “Projecte lesió 0”, que inclou la implantació d’un fisioterapeuta laboral permanent a la seva plataforma logística.

Sessió 16 de setembre de 2022

La Farga presenta “la setmana de planificació de les emergències”, una activitat formativa per a tot l’equip que inclou simulacres, formacions i activitats participatives. Grup Gepork comparteix el Programa de Benestar Integral (PBI), amb tallers per promoure una millora de la salut dels treballadors com ara zumba, autoconeixement, somni i descans o tuppers saludables, entre d’altres. Girbau, per la seva banda, explica les visites mensuals del director d’operacions i el president als treballadors, en el seu mateix lloc de treball, on se supervisen aspectes de seguretat.

2 de gener de 2023