Malmö aixeca el teló dels projectes URBACT

Creacció lidera Beyond the Urban, una de la trentena de xarxes europees que treballen per millorar les ciutats i en la que hi participen nou països.

La URBACT University, que va tenir lloc entre el 28 i el 30 d’agost a la ciutat sueca de Malmö, va donar el  tret de sortida a les xarxes europees vinculades a la IV edició d’URBACT, un programa europeu d’aprenentatge i intercanvi que promou el desenvolupament urbà sostenible. En total, hi van assistir més de 400 representants d’una trentena de xarxes que desenvoluparan plans d’acció integrats locals per millorar les seves ciutats.

Una d’aquestes xarxes és Beyond the Urban, que lidera Creacció i en la que hi participen 10 ciutats de nou països europeus. L’objectiu d’aquesta xarxa passa per desenvolupar plans integrals de mobilitat entre les zones rurals i els centres urbans de les ciutats i territoris participants.

A la trobada URBACT University, Creacció va poder entrar en contacte amb la metodologia URBACT i entendre els principals reptes i els objectius estratègics de la Unió Europea que cal contemplar. Els nostres representants van treballar, a nivell global, en el plenari amb tots els participants, en els hub de mobilitat, amb unes 40 persones, i amb els 13 assistents de la xarxa Beyond the Urban, amb qui es van establir els primers vincles i es van començar a compartir interessos.

La coordinadora del projecte, Mònica Carrera, viatjarà de setembre a novembre a tots els municipis i regions de la xarxa per tal de poder presentar un pla d’acció conjunta que els guiï en els propers dos anys i mig, durant els quals es treballarà conjuntament.

Aquesta xarxa, a més d’Osona, també la componen les ciutats de Bram (França), Bucarest (Romania), Hradec Kralove (República Txeca), Kocani (Macedònia del Nord), Machico (Portugal), Santa Maria da Feira (Portugal), Szabolcs (Hungria), Tartu (Estònia) i Treviso (Itàlia).

Visites als socis

Tartu, Estònia

Santa Maria da Feira, Portugal

Machico, Portugal

Bucarest, Romania / Treviso, Itàlia

Osona, Espanya

Hradec Králové, República Txeca

Kočani, Macedònia del Nord

22 de setembre de 2023