L’expert europeu de Beyond the Urban pren el pols de la mobilitat a Osona

El Dr. Clyde Hutchinson es reuneix amb entitats, associacions i ajuntaments per conèixer les fites que s’han assolit, els problemes que s’han trobat i les propostes que plantegen per al futur en termes de mobilitat.

El Dr. Clyde Hutchinson, l’expert europeu en mobilitat que ens assessora a la xarxa Beyond the Urban, que lidera Creacció, ha visitat Osona dijous i divendres, dies 26 i 27 d’octubre. La intenció, copsar el pols de la mobilitat a la comarca i veure com es pot ajudar a millorar-la i fer-la més sostenible. 

“Hem d’estudiar quines accions es poden fer des del marc europeu i com us podem ajudar”, va dir Hutchinson a la rebuda institucional que se li va fer al Consell Comarcal d’Osona. L’expert europeu va destacar que Catalunya, “en termes de mobilitat”, és molt interessant, amb un flux molt elevat de trànsit en direccions diverses.

En aquest mateix sentit es va expressar Arnau Basco, representant del Consell Comarcal d’Osona: “Hem de descobrir nous reptes en el camp de la mobilitat i prioritzar-los”. I va afegir: “La diferència a Osona entre municipis grans i petits és una realitat, i això pot generar bones oportunitats”.

Hutchinson s’ha reunit amb representants de diverses entitats, associacions i ajuntaments, vinculats tots a la mobilitat a la comarca per conèixer les fites que s’han assolit, els problemes que s’han trobat i les propostes que plantegen per al futur.

Així, a més de contrastar opinions amb el Consell Comarcal, també ha parlat amb la UVic-UCC, l’Observatori Socioeconòmic d’Osona, l’Oficina Tècnica de l’R3, els polígons de Vic i Gurb, el CEDO, el Consorci Hospitalari de Vic, Osonament, ajuntaments de Vic, Torelló i Manlleu, la Mancomunitat la Plana i el grup de car-pooling de l’Esquirol. També ha pogut viure en persona una passejada en bicicleta a Torelló, en el marc del projecte de bus-bici a les escoles i instituts del municipi i ha visitat les estacions de tren de Manlleu i Balenyà-Tona-Seva per tal d’entendre la realitat dels nuclis petits propers al ferrocarril.

La xarxa Beyond the Urban, a més d’Osona, també la componen les ciutats de Bram (França), Bucarest (Romania), Hradec Kralove (República Txeca), Kocani (Macedònia del Nord), Machico (Portugal), Santa Maria da Feira (Portugal), Szabolcs (Hungria), Tartu (Estònia), Treviso (Itàlia) i Osona (Espanya).

31 d'octubre de 2023