L’Oficina de Relacions Internacionals d’Osona dona els primers fruits

Creacció lidera dos projectes Internacionals per aconseguir una mobilitat innovadora i un sector agroalimentari sostenible.

L’Oficina de Relacions Internacionals i Projectes Europeus es va crear, en clau comarcal, a finals del 2020. Els socis, Ajuntament de Vic i Manlleu, UVIC-UCC, Cambra de Comerç d’Osona i Creacció, van iniciar el projecte amb la finalitat de donar resposta als reptes i projectes estratègics prioritzats pel territori, en el marc Osona, reptes de futur.

El treball impulsat des de l’Oficina permet promoure i fomentar la col·laboració de les administracions públiques amb agents europeus i internacionals i captar finançament per l’execució de projectes en el territori, que permeten tenir una comarca més competitiva i un teixit empresarial més potent. 

Quins son els objectius? 

  • Donar visibilitat i posicionar la comarca en l’àmbit de les relacions internacionals.
  • Analitzar els reptes del territori i alinerar-los amb l’agendes i les polítiques europees.
  • Captar finançament europeu pels projectes de territori.
  • Promoure l’accés i la participació dels agents del territori a projectes i guardons europeus, i iniciatives d’intercanvi d’experiències.

Què aporta una Oficina de Relacions Internacionals i Projectes Europeus per la comarca?

  • Posiciona el territori i els seus agents a l’esfera internacional i l’àmbit europeu.
  • Estableix una xarxa de contactes internacionals per conèixer experiències d’èxit d’altres territoris i engegar col·laboracions.
  • Facilita informació i oportunitats de finançament als agents del territori.
  • Capta fons europeus per tal de finançar els projectes estratègics del territori.

En quins projectes europeus treballem? 

Actualment Creacció lidera dos projectes europeus, Beyond the Urban (URBACT IV) per millorar la mobilitat urbana-rural i PROXTERRA (POCTEFA) per la transformació del sector agroalimentari. 

La mobilitat del futur – Osona reptes de futur

El maig del 2023, es va atorgar finançament europeu a la xarxa Beyond the Urban (URBACT IV), liderada per Creacció, que coordina el treball de nou països europeus, amb l’objectiu d’explorar solucions innovadores en l’àmbit de la mobilitat sostenible i desenvolupar plans d’actuació entre les zones rurals i els centres urbans de les ciutats i territoris participants.

Transformació del sector agroalimentari – Osona reptes de futur 

Des de finals de l’any passat, liderem un projecte transfronterer agroalimentari entre Espanya i França. PROXTERRA té l’objectiu de reforçar el creixement sostenible  i de proximitat del comerç i la competitivitat de les pimes agroalimentàries.

I què més? 

L’any 2023 va començar amb bones notícies. Creacció va ser una de les 10 organitzacions seleccionades per entrar a formar part del projecte Accelero – Accelerating Local Innovation Ecosystems in Europe, cofinançat amb els fons del programa Horizon Europe. L’objectiu del programa és acompanyar les organitzacions de suport empresarial en regions innovadores moderades i fer-les més atractives per a les start-ups locals.

Les actuacions que es gestionen des de l’Oficina de Relacions Internacionals i Projectes Europeus d’Osona ens permeten ser una comarca més competitiva, alineada amb els criteris i les polítiques europees i aconseguir millores al territori.

24 de gener de 2024