L’economista Josep Oliver, a l’Àgora d’opinió, per explicar l’impacte del COVID-19 a l’economia catalana

L’economista centrarà la ponència en els efectes de la pandèmia a mitjà termini

 

Josep Oliver, catedràtic emèrit d’Economia Aplicada de la UAB i autor de nombrosos treballs sobre l’economia catalana i espanyola, serà el proper dimecres 20 de maig a l’Àgora d’opinió.

Amb el títol “Efectes del COVID-19 a mitjà termini sobre l’economia catalana”, l’Àgora se celebrarà, en aquesta ocasió i a causa de la pandèmia, per via telemàtica.

Oliver té una àmplia trajectòria acadèmica i professional. Ha estat Vice-rector de la UAB i Director del departament d’Economia Aplicada de la UAB en cinc ocasions, així com membre de diversos comitès assessors del Govern de la Generalitat i de l’administració pública. A l’actualitat, és membre del Consell Assessor pel Desenvolupament Sostenible (CADS) i co-director del Think tank EuropeG, grup d’opinió i reflexió en economia política.

Ha rebut diverses distincions com el premi Catalunya d’Economia i el premi Joan Sardà del Col·legi d’Economistes de Catalunya. El 2017 va ser nomenat Col·legiat de Mèrit del Col·legi d’Economistes de Catalunya.

 

Autor de nombrosos treballs sobre l’economia catalana i espanyola

Josep Oliver ha publicat nombrosos treballs entorn de diversos aspectes de l’economia catalana i espanyola. Ha realitzat diverses publicacions sobre els problemes de la indústria catalana, i espanyola, i els processos d’ajustament a les noves condicions de competència internacional emergits amb la globalització. Té publicats nombrosos estudis sobre la distribució de la renda i la riquesa al nostre país. Des de finals dels noranta, ha estudiat les relacions mercat de treball i immigració.

Arran de la crisi del 2008, ha estudiat el procés de generació dels desequilibris que van provocar-la, amb especial atenció al boom immobiliari i l’impacte de la immigració en el seu origen.

En els darrers anys ha investigat i publicat sobre els orígens i les solucions de la crisi financera a l’àrea de l’euro i les seves potencials repercussions a Espanya i a Catalunya.

Oliver pública també periòdicament a mitjans de comunicació com La Vanguardia i El Periódico.

Sobre Àgora d’opinió

Àgora d’opinió és una iniciativa promoguda conjuntament pel Casino de Vic, la UVic-UCC, El 9 Nou, el Consell Empresarial d’Osona, Creacció i la delegació d’Osona de la Cambra de Comerç de Barcelona. L’objectiu del fòrum, del qual se n’han celebrat 18 edicions, és enfortir els vincles entre les empreses, la universitat i l’administració.


Dia: 20 de maig de 2020
Hora: 09:00h
Conferència virtual:
Els inscrits rebran l’enllaç per accedir a la sala virtual.

Programa complet i inscripcions aquí

6 de maig de 2020