Els projectes Know n Cheese i Proxterra, del qual forma part Creacció i integrats tots dos en el programa europeu Interreg POCTEFA 2021-2027, es van reunir el passat dimarts 2 de desembre, amb l’objectiu d’explorar possibles sinergies i identificar oportunitats de col·laboració entre ambdues iniciatives. Durant la trobada, es van compartir les línies de treball de cadascun dels projectes, amb un focus comú en la innovació, la sostenibilitat i el reforç de les empreses del sector agroalimentari.
Know n Cheese està centrat en la innovació en el sector formatger de la zona nord i sud del Pirineu, amb especial atenció al coneixement tècnic, la qualitat del producte i el desenvolupament de noves eines que impulsin la competitivitat i la sostenibilitat de les empreses del sector.
Proxterra, per la seva banda, treballa en associació amb actors públics dels territoris dels Pirineus Orientals, l’Ariège i Catalunya.per fomentar la producció agroalimentària de proximitat i enfortir els territoris rurals, promovent models més sostenibles, resilients i connectats amb les necessitats del territori.
Ambdues iniciatives han identificat punts compartits que poden generar impacte positiu en els seus respectius camps i obrir noves vies per a la cooperació en el futur. La trobada va suposar una oportunitat per alinear esforços i contribuir conjuntament a un desenvolupament més sostenible i innovador del sector agroalimentari.

