Joan Canadell: “Hem de transitar cap a una economia de més valor afegit, internacionalitzada, sostenible i amb valors”

El President de Cambra de Comerç de Barcelona ha parlat a Àgora d’Opinió sobre la situació econòmica actual i les perspectives de futur

El president de Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha estat ,aquest dimarts 27 d’octubre, el ponent d’Àgora d’Opinió.
L’alcalde Manlleu, Àlex Garrido, ha donat la benvinguda i ha obert l’Àgora d’opinió afirmant que “la responsabilitat de sortir d’aquesta crisi és de tots”. Tot seguit, el Director General de la Fundació Universitària Balmes, Joan Turró, ha glossat la trajectòria del ponent i ha introduït la ponència.

Joan Canadell ha iniciat la seva intervenció repassant l’impacte de la crisi en diferents àmbits i sectors i ha destacat com a nota optimista la bossa d’estalvi de les famílies acumulada durant la pandèmia.
El president de Cambra de Comerç s’ha mostrat convençut que quan es recuperi la situació pandèmica “podrem tornar a fer vida normal i la bossa d’estalvi es podrà destinar al consum si hi ha un mínim de confiança. Hi pot haver una situació de consum desbordant”.
En aquest sentit, ha recomanat a les empreses siguin de la dimensió que siguin de demanar els ajuts que calguin per poder resistir fins que la pandèmia estigui controlada i pugui aflorar la bossa d’estalvi acumulada.

Joan Canadell ha assegurat que mentre Catalunya no sigui independent, el país no es podrà convergir al model econòmic dels països del nord d’Europa i ha afirmat que “només amb la independència podrem realment alliberar-nos d’un estat que malauradament només fa que caure”.
Canadell ha fet referència al model irlandès per explicar que la independència pot ser un procés que pot durar anys i ha apuntat que fins que no arribi la independència, cal tendir cap a un nou model econòmic basat en quatre pilars: “transitar cap a una economia amb més valor afegit, més internacionalitzada, més sostenible i amb valors”.

L’Àgora s’ha tancat amb un torn de preguntes moderat pel Director General de la Fundació Universitària Balmes, Joan Turró, en què s’han abordat temàtiques com la gestió i distribució dels fons Next Generation UE.
Joan Canadell ha explicat que les Cambres obriran properament un procés de captació de projectes de petites i mitjanes empreses que puguin beneficiar-se dels fons.
Respecte els fons i l’impacte a la comarca d’Osona, Canadell ha destacat que “ara cal plantejar què ha de ser la comarca d’Osona en un futur, acordar les estratègies conjuntes, i crear un pol de projectes destinats a la transformació.

Sobre Àgora d’opinió
Àgora d’opinió es va reorientar l’any passat i es celebra en el format de la conferència d’un ponent destacat de l’àmbit empresarial, social, cultural o científic i d’un col·loqui obert. El fòrum és una iniciativa de Creacció, la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, el Casino de Vic, El 9 Nou, el Consell Empresarial d’Osona i la delegació d’Osona de la Cambra de Comerç de Barcelona.

Visualitza la ponència aquí

28 d'octubre de 2020