El Consell Comarcal d’Osona ha posat en marxa aquest curs escolar el Mengem d’Aquí Osona, un projecte pioner que pretén canviar la manera com s’alimenten els infants a les escoles públiques. El programa, en el marc del projecte Proxterra, neix amb la voluntat de proporcionar a la quitxalla una alimentació més saludable, sostenible i arrelada al territori.
El Mengem d’Aquí Osona, a més, prioritza productes que han estat elaborats per pagesos i ramaders de la comarca, fomentant així un circuit econòmic local més just i equilibrat. Els beneficis són múltiples: els infants mengen aliments de millor qualitat, els productors troben un canal de comercialització estable i el territori es reforça a nivell econòmic i mediambiental.
Els menús ja se serveixen a 36 escoles d’Osona i el Lluçanès i ofereixen una alimentació més adaptada als nous temps de canvis globals.
El Mengem d’aquí va organitzar aquest divendres, 11 d’abril, a la tarda una festa a la Rambla del Passeig de Vic, en el marc del Mercat del Ram de la capital osonenca. L’objectiu, donar a conèixer les persones i les granges que produeixen els aliments que arriben als menjadors escolars d’Osona.
A l’acte hi van assistir moltes famílies, que van poder degustar alguns dels productes de proximitat tal com es cuinen i se serveixen als menjadors de l’escola, elaborats per l’Escola d’Hostaleria d’Osona. També van conèixer els productors que proveeixen els menjadors escolars, que van fer unes presentacions.
La festa es va tancar amb un espectacle d’animació infantil, a càrrec del Dr. Bombolles, amb repartiment de globus per als més petits.

