Catorze empreses industrials d’Osona i del Lluçanès ja han rebut l’ajut “Estimular la contractació” per ampliar plantilla amb persones a l’atur

Un total de catorze empreses d’Osona i del Lluçanès ja s’han beneficiat de l’ajut “Estimular la contractació”, una de les accions del programa “Ocupació per a la indústria” (http://www.creaccio.cat/territori/ocupacio-per-a-la-industria/) de Creacció, subvencionat per la Diputació de Barcelona. L’ajut pretén estimular la creació de llocs de treball i rebaixar la taxa d’atur a la indústria d’Osona i el Lluçanès, especialment als sectors metall-mecànic i mecatrònic, cobrint part del cost de la contractació laboral.

Les empreses que s’acullen a la subvenció reben un ajut d’un màxim de sis mensualitats del salari mínim interprofessional per contractes de com a mínim nou mesos fets a persones en situació d’atur. Cada empresa pot presentar un contracte com a màxim, i sol·licitar pròrrogues si aquest passa a ser indefinit. La subvenció prioritza la contractació dels col·lectius amb menys oportunitats: joves de menys de 30 anys, majors de 45 i aturats de llarga durada, empadronats a la comarca d’Osona o al Lluçanès. També para especial atenció al fet que siguin contractats per a tasques relacionades amb la seva formació.

La Diputació de Barcelona ha destinat un total de 75.000 euros a aquesta subvenció, que inicialment era vigent per a contractes fins a 31 d’agost de 2016 però que ara s’ha prorrogat fins a 31 de desembre del mateix any.

Les empreses poden sol·licitar l’ajut a la seu de Creacció (Casa de Convalescència, C. Dr. Junyent, 1 de Vic). Els detalls i les bases de la subvenció es poden consultar al web de Creacció (http://www.creaccio.cat/territori/estimular-la-contractacio/).

6 de juliol de 2016