Agroproductors d’Osona viatgen a la Cerdanya francesa per conèixer models de venda locals d’èxit

Un grup d’agroproductors d’Osona va viatjar aquest dimarts, 22 de juliol, fins a la població d’Eina, a la Cerdanya francesa, per conèixer de primera mà diversos punts de venda de productors locals considerats casos d’èxit. La visita s’emmarcava en el projecte europeu Proxterra, i va comptar amb la col·laboració de la Cambra d’Agricultura dels Pirineus Orientals, de França.

La jornada va començar amb la visita al punt de venda de Corinne Parassols, ramadera de boví i porcí a Grange d’Eyne i membre de la xarxa Bienvenue à la Ferme. Parassols va explicar al grup osonenc el funcionament del seu negoci i els valors de la xarxa, que promou la venda directa i l’agroturisme rural arreu de França.

Tot seguit, la comitiva va conèixer el mercat de productors del Pays d’Eyne, on s’ofereixen exclusivament productes locals i de proximitat.

A la tarda, les visites es van centrar en dos punts de venda del poble d’Eyne gestionats també per membres de la xarxa Bienvenue à la Ferme, que mostraven models de comercialització diversos, adaptats a cada realitat productiva. Concretament, es va visitar la formatgeria Cal Gilet i el productor de mel Miellerie du Cambre.

Els agroproductors osonencs que van participar en la visita van ser Mas Terricabras, El Bruguer, Carol Tòfones, Castanya de Viladrau, Serradet de Barneres i Sambucus, acompanyats de tècnics de la secció d’Agro de Creacció. Tots van tornar amb bones sensacions i idees inspiradores per aplicar al territori.

24 de juliol de 2025