La Plaça Major de Vic ha estat, durant segles, un espai de trobada entre productors i consumidors. Pagesos i ramaders portaven els seus productes frescos des d’altres punts de la Plana de Vic fins a la ciutat, creant un mercat històric i un símbol de la connexió entre la terra i les persones.
Durant uns mesos, s’ha reforçat aquesta tradició augmentant la presència d’agroproductors d’Osona i el Lluçanès al mercat de la Plaça Major de Vic. Cada dissabte, els productes guanyadors del concurs Fet a Osona, aliments excel·lents i diferents agroproductors locals han ocupat aquest espai emblemàtic de la ciutat de Vic. Ha estat l’escenari ideal per descobrir la riquesa i diversitat dels sabors d’Osona i el Lluçanès, tot mantenint viva la connexió entre el territori i els consumidors.
No ha estat només un espai de venda, ha estat una declaració d’intencions. El disseny captura l’essència del territori, la proximitat dels productors i la seva connexió amb la terra. Creat en col·laboració amb l’Escola d’Art de Vic (EART), l’espai de cada productor consistia en una estructura mòbil construïda amb caixes de fusta, inspirada en el transport de fruites i verdures, que permetia als productors personalitzar la seva parada en funció de les seves necessitats.
Un compromís amb el futur de l’agroalimentació local
Iniciatives com aquesta són essencials per donar suport al sector primari i als agroproductors del nostre territori. No només és un mercat on vendre, sinó un camí que ofereix als productors l’oportunitat de donar a conèixer els seus productes, arribar directament als consumidors i reforçar la connexió entre els aliments i territori.
Els visitants del mercat hi han trobat productes molt diversos, des d’embotits, tòfones i pastisseria fins a carn, ous i pa, entre d’altres.

