Xavier Trias ofereix la col·laboració perquè Vic se sumi a l’èxit de Barcelona

També ha  afirmat que la UVic-UCC és un dels actius més importants de la Catalunya Central

A la conferència-debat hi han assistit un centenar de persones, representants del sector social, empresarial i acadèmic

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha estat el ponent convidat de la vuitena edició de l’Àgora d’Opinió, que s’ha celebrat avui a l’Atlàntida de Vic davant de més d’un centenar d’assistents. Amb la ponència “Barcelona, una ciutat de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar al servei del país”, Trias ha explicat com la ciutat de Barcelona ha esdevingut un pol d’atracció internacional, del qual Vic i Osona es poden beneficiar. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, de Josep Arimany, president de Creacció, i de Jordi Montaña, rector de la UVic-UCC, entre altres autoritats.

Xavier Trias ha parlat de la importància que Barcelona té com a capital de Catalunya al servei del territori i ha manifestat la voluntat “d’anar junts per donar respostes a les necessitats del país”. En aquest sentit ha posat Barcelona al servei de Vic i de totes les ciutats catalanes perquè es puguin sumar a l’èxit de Barcelona. Després de repassar tots els aspectes que han fet possible que la ciutat fos punta de llança de la recuperació econòmica, també ha fet èmfasi en les moltes mancances que encara hi ha en infraestructures i ha posat l’exemple de la via del tren a Puigcerdà, que ha qualificat de “necessària per vertebrar el país”. En l’àmbit universitari, Trias ha afirmat que la UVic-UCC és un dels actius més importants que actualment té la Catalunya Central i s’ha mostrat molt satisfet pel fet que la UVic-UCC hagi entrat a formar part del nou Consell Assessor Municipal d’Universitats a Barcelona, creat  ahir mateix.

Josep Arimany ha destacat, durant la presentació del ponent, la capacitat d’atracció que té Barcelona en qualsevol àmbit “que fa que totes les ciutats s’hi vulguin emmirallar”. Per la seva banda, el rector Jordi Montaña, un cop finalitzat el torn de preguntes, ha volgut agrair la presència de l’alcalde de Barcelona i l’efecte tractor que la metròpolis té per a la Universitat.

Àgora d’Opinió és un fòrum de debat que, en format de dinar-conferència, planteja temàtiques relacionades amb el món econòmic i empresarial. Les entitats promotores del projecte són Creacció, l’Ajuntament de Vic, la UVic-UCC, el Consell Empresarial d’Osona, la delegació d’Osona de la Cambra de Comerç i EL 9 NOU. Es tracta d’un format que es va estrenar l’any 2013: en tres ocasions s’ha fet a Vic, i també a Granollers, Manlleu, Manresa i Olot, amb la idea d’expandir-se per tot el territori d’influència de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya.

9 d'abril de 2015