Xavier Flores explica les novetats del desdoblament a l’Oficina Tècnica de l’R3

El secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana participa per voluntat pròpia en una trobada de l’entitat.

Xavier Flores, secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), ha participat aquest dimecres, 19 de juliol, i en línia, a la reunió de la Comissió de l’Oficina Tècnica de l’R3. Flores has explicat amb detall les últimes novetats en les obres del desdoblament de la línia ferroviària que uneix Barcelona i Puigcerdà.

Entre d’altres, el secretari ha apuntat que dilluns passat va sortir a licitació l’estudi informatiu per desdoblar la línia entre les estacions de la Garriga i Centelles, el sector més complex de tot el traçat. Inclou un túnel de cinc quilòmetres que facilitarà la mobilitat dels passatgers de la línia durant el període d’obres. 

El Mitma també inclou en aquest document l’estudi de la millora de la connexió de l’R3 amb la carretera C-37 per tal de facilitar la connexió en transport públic amb la Garrotxa. Aquesta proposta podria suposar la construcció d’una nova estació a la línia.

Amb aquest moviment, cal destacar que tots els trams del desdoblament entre Montcada i Vic estan activats d’una manera o altre.

L’anunci culmina una setmana moguda pel que fa a les novetats a la línia 3 de Rodalies. Fa uns dies es va licitar el concurs per fer l’estudi informatiu del tram entre les estacions de Montcada Bifurcació i Mollet-Santa Rosa i divendres es va anunciar un acord entre el Mitma i l’Ajuntament de Mollet que permetrà construir la doble via en el tram urbà sense soterrar les vies. 

L’Oficina Tècnica de l’R3 vol agrair públicament la predisposició de Flores a mantenir un contacte permanent i fluid. Cal dir que la participació del secretari general a la trobada d’aquest dimecres s’ha fet a instàncies del mateix secretari.

20 de juliol de 2023