Prova pilot per la ciberseguretat

Creacció posa en marxa un programa adreçat a les pimes per ajudar-les a prevenir els ciberatacs, en una primera fase restringida a un petit grup d’empreses.

Creacció arrenca una acció pilot d’assessorament bàsic per ajudar les petites empreses a posar-se al dia amb la ciberseguretat. En una primera fase s’activarà amb un petit grup d’empreses per validar el format i l’impacte i un cop analitzats els resultats s’obrirà a aquelles petites pimes que ho solicitin.

Aquest assessorament té per objectiu conscienciar sobre la necessitat d’invertir en la ciberseguretat d’una manera pràctica, aportant informació personalitzada sobre possibles vulnerabilitats i proposant accions de millora que s’identificaran a partir d’un anàlisi bàsic de l’estat de l’empresa en aquest àmbit.

Aquest anàlisi constarà de dos elements: un qüestionari que recull informació sobre polítiques de seguretat, estat de les xarxes internes, servidors i adaptació a la normativa per part de l’empresa; i d’altra banda d’una petita auditoria de l’exposició a internet dels diferents serveis i webs de l’empresa. Cap d’aquests dos elements depenen de que a l’empresa hi hagi personal especialitzat en seguretat, ja que aquesta acció busca precisament donar suport a aquelles pimes que no disposen d’aquests perfils a l’equip.

Després d’analitzar les dades recollides es lliurarà un petit informe i un seguit de recomanacions per motivar l’actualització de l’empresa en termes de seguretat, ja sigui amb el seu proveïdor de tecnologia habitual si en té o amb d’altres si cal acompanyar-la a trobar serveis específics i proveïdors a la comarca.

Tot i que tendim a pensar que la ciberdelinqüència només amenaça les grans organitzacions, cada dia és més evident que qualsevol empresa pot patir accions d’aquest tipus, fins el punt que l’any passat el 18% de les empreses que van rebre algun tipus d’atac tenia menys de 50 treballadors.

Si t’interessa que informem a la teva empresa sobre aquest recurs posa’t en contacte amb Creacció aquí.

25 de març de 2024