Vic subvenciona la contractació d’aturats majors de 45 anys o menors de 30 anys

L’Ajuntament de Vic ha obert una convocatòria adreçada a les empreses que contempla diversos ajuts econòmics. Les subvencions impliquen que les companyies contractin dos perfils concrets. D’una banda, persones menors de 30 anys que disposin, com a mínim, d’un cicle formatiu de grau mitjà. De l’altra,persones majors de 45 anys que estiguin a l’atur i empadronades a Vic. Les empreses que s’hi acullin podran rebre una subvenció de 5.400 euros com a màxim.

El compromís passa també perquè els contractes siguin d’almenys sis mesos de durada. Per accedir a aquest ajut econòmic les empreses hauran de formalitzar el nou contracte de com a mínim 20 hores setmanals, entre el 15 de febrer i el 30 de juny d’aquest any. A més, han d’estar al corrent de pagament amb Hisenda, la Seguretat Social i l’Ajuntament de Vic, i no haver fet cap acomiadament improcedent durant l’any 2018 o cap ERO en els darrers 3 mesos.
 
El 2018, Vic va tancar la taxa d’atur en un 10,22% (2.428 persones desocupades). Aquesta xifra suposa un 5,6% menys de persones registrades a les llistes d’aturats respecte el 2017. Segons dades de l’Observatori Socioeconòmic d’Osona, els sectors de la salut, el coneixement i les TIC són els que tenen menys aturats per cada 1.000 llocs de treball.

Per a més detalls, es pot contactar amb el  Servei Local d’Ocupació  i consultar tota la informació aquí.

4 de març de 2019