Vic proposa la constitució d’un grup de compra agregada d’energia

Una trentena de representants d’empreses vigatanes s’han aplegat aquest mes de juny a la seu de l’Associació d’Instal·ladors Catalans Oficials (AICO) de Vic per assistir a la Jornada de compra agregada d’energia. L’expert i soci fundador d’Energrup, José Enrique Vázquez Martínez, ha exposat els avantatges principals de formar un grup de compra d’energia. Vázquez Martínez ha remarcat la reducció del cost energètic a les empreses que impacta directament en la competitivitat del teixit empresarial.

Al mateix temps, l’expert ha exposat que les empreses, sigui quin sigui el volum o mida del procés de producció, poden estalviar energèticament si estableixen un compromís per adherir-se al grup. Ara bé, si al final del procés no es registra un estalvi no hi ha cap obligatorietat de permanència.

Punt de partida per la compra agregada d’energia

L’Ajuntament de Vic, Creacció i les tres associacions dels polígons industrials de la ciutat (Malloles Vic, PAEC i Associació Vic Nord) han demanat a les organitzacions participants que facin d’ambaixadores i difonguin les propostes per crear un grup d empreses al municipi.

El proper pas serà analitzar les factures de consum elèctric de les empreses interessades. A partir d’aquí es podran definir les característiques del grup de compra agregada que es vol crear. El preu d’inici de la subhasta serà a la baixa perquè tots els membres millorin la posició que tenen individualment, tal com ha exposat el regidor de Serveis en funcions de l’Ajuntament de Vic, Toni Serrat. A la jornada també hi ha assistit la tècnica del projecte Rubí Brilla, Aida Cortés, que inclou 38 empreses en el grup de compra iniciat l’any passat. Cortés ha evidenciat que els integrants han aconseguit obtenir energia 100% renovable i pagar preus inferiors als que fixa el mercat.

La iniciativa ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona, el Servei d’Ocupació de Catalunya i la Generalitat de Catalunya. Totes les companyies interessades poden contactar amb Creacció per obtenir més informació del procés.

7 de juny de 2019