Vic posa les bases per crear un grup d’empreses que facin compra agregada d’energia

El proper dijous, 6 de juny, la seu d’AICO a Vic acollirà una Jornada sobre compra agregada d’energia. Es començarà a les 10 del matí i es comptarà amb la presència d’un expert, José Enrique Vázquez Martínez, president del Grup de Gestors Energètics i expresident de lʼAssociació Catalana dʼEnginyeries i Consultories Ambientals. S’exposaran diversos models de compra energètica agregada, la situació actual dels mercats i es fixaran les bases per crear un grup d’empreses de Vic.

La jornada comptarà amb la introducció d’Antoni Serrat, regidor d’Economia, Serveis, Règim Interior i Cooperació de l’Ajuntament de Vic. També hi assistirà Aida Cortés, tècnica del projecte Rubí Brilla, un exemple d’èxit que es podrà conèixer amb detall. L’any passat, Rubí es va convertir en la primera institució pública local que impulsava la creació d’un grup de compra agregada d’energia en l’àmbit municipal. Es tracta d’una agrupació d’empreses comerços que compren de manera conjunta per licitació electrònica. Els integrants han aconseguit obtenir energia 100% d’origen renovable i pagar preus inferiors als que fixa el mercat.

És una iniciativa que sorgeix de l’Ajuntament de Vic, Creacció i les tres associacions de polígons de la ciutat (Associació Vic Nord, Malloles Vic i PAE), a partir de les reunions mensuals que s’han estat fent. Es compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, el Servei d’Ocupació de Catalunya i la Generalitat de Catalunya.

Consulteu el programa complet i formalitzeu les inscripcions aquí.

31 de maig de 2019