Una via per a l’exportació adaptada a les pimes agroalimentàries

El proper dimecres 23 de maig el VIT de Vic acollirà la Jornada tècnica ‘El repte de l’exportació per a les pimes agroalimentàries’. Durant la sessió, es mostrarà com exportar amb èxit i es donaran les pautes per al disseny i seguiment d’un pla d’exportació. Es començarà a les 9 del matí i la conduirà Sara Garcia, consultora de Vendes i Exportació de Mediterrae Foods. A la 1 del migdia, la tècnica de Creacció Anna Esmarats donarà a conèixer la iniciativa de l’agència, que s’emmarca dins del projecte Fet a Osona dins el programa de Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona. La Jornada serà ,doncs, una oportunitat especialment per a les empreses osonenques, ja que s’hi exposarà el projecte de Creacció d’assessorament en exportació.

En l’anàlisi de la cadena de valor del sector a Osona del 2016 es va constatar que un dels reptes principals és la internacionalització de les empreses. Després d’una prova pilot de prospecció al sud de França el mateix any, es va comprovar que existeix una demanda d’assessorament en aquest àmbit. Aquest ha estat l’estímul per organitzar la jornada i posteriorment un pla d’assessorament individualitzat per a un nombre reduït d’empreses de la comarca que elaboren productes de valor diferencial i compartit, que optaran a entrar en un programa de consultoria que inclourà tant sessions individuals com conjuntes, totes orientades a impulsar el creixement exterior. Creacció i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, en aliança amb l’Escola Agrària de l’Empordà organitzen l’esdeveniment, amb participació del Campus Empresarial Agrari.

Consulteu el programa complet. La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament aquí.

14 de maig de 2018