Una seixantena de persones assisteixen a la sessió sobre start-ups que ha encetat el cinquè programa ‘Formació per a Empreses i Emprenedors’ a Osona

La sessió inaugural de la cinquena edicició del programa Formació per a Empreses i Emprenedors de Creacció s’ha celebrat aquest dimarts 20 de març al VIT de Vic davant d’un públic molt participatiu format per una seixantena de persones. El primer ponent ha estat el cofundador de la incubadora d’empreses de Big Data Incubio i impulsor de la incubadora de start-ups de videojocs GameBCN, vinculada al Canòdrom Parc de Recerca Creativa. Lee ha parlat de la seva experiència i projectes d’èxit i ha destacat la importància d’identificar “un nínxol de població fragmentat amb una necessitat concreta” per crear negoci. El nou paradigma, ha afirmat, indica que “ara el negoci ja no depèn de l’execució, sinó de la velocitat” i ha esmentat com “el peix gros ja no es menja els petits; el peix més ràpid es menja els lents”.

La presentació ha comptat també amb una taula amb quatre emprenedors locals de referència que han generat molta empatia entre els assistents. L’enginyer Jordi Ortega ha explicat el seu projecte Factura Directa, un programa de facturació per a autònoms i pimes. Ha recomanat que les start-ups siguin “repetibles, escalables i generin ingressos recurrents”. Mireia Franch, economista i sòcia de la Cooperativa Sambucus, ha explicat que les empreses socials “sorgeixen d’oportunitats de mercat, motivació personal o necessitats socials” i ha considerat que “cal demanar més suport i finançament” perquè “Catalunya podria ser líder en aquest terreny”. Tot seguit ha intervingut Guillem Soldevila, CEO de Brand your shoes i especialista en comunicació i màrqueting. Ha ressaltat que estan obrint mercat als Estats Units posant èmfasi “en un bon disseny i l’atreviment per pensar en global”. Finalment, la química Montse Braut, impulsora de l’empresa de tractament d’aigües Braut Eix Ambiental, ha parlat del caràcter emprenedor dient que “inclou inquietud per aprendre, no quedar encasellat i posar-hi moltes ganes”.

Inscripcions obertes per a les sessions formatives

Les entitats de promoció econòmica de la comarca d’Osona juntament amb Creacció impulsen la cinquena edició del programa “Formació per a Empreses i Emprenedors”, enfocat a millorar les habilitats i competències empresarials dels participants. Es faran una trentena de sessions entre març i novembre de 2018. De moment, s’ha definit el primer semestre i una de les principals novetats són les anomenades ‘Sessions bàsiques per al teu projecte emprenedor’. El cicle en si arrencarà el 22 de març amb una sessió sobre com treure profit de les xarxes socials per difondre la marca personal, a càrrec d’Emili Rodríguez. Les inscripcions es poden fer des d’aquí.

21 de març de 2018