Una nova marca aglutina vuit petits productors agroalimentaris d’Osona i el Lluçanès

Directe Productors sorgeix com a continuïtat d’un programa de creixement de Creacció i el Consorci del Lluçanès en el que van coincidir les vuit empreses

Vuit petits productors agroalimentaris d’Osona i el Lluçanès s’han unit sota el paraigües d’una nova marca: Directe Productors. L’objectiu passa per col·laborar en aspectes com la venda directe. De moment, ja comparteixen un punt de recollida del producte a la finca el Macià de les Masies de Roda.

Les empreses són Kibus, Mas Casanova, Civia Cereals, Mycelio, Niu Verd, la Musona, Enso i Quinyolis. Es tracta de models de negocis del territori que engloben propostes molt diverses, des d’activitats d’agroturisme fins a la producció de vedella, pollastre ecològic o bolets, entre d’altres.

Directe Productors és una iniciativa que sorgeix com a continuïtat a un programa específic  d’elaboració de producte i producció agrària en fase de creixement en el que van coincidir les vuit empreses. Aquest programa, finançat pel SOC, el va impulsar el Servei Agroalimentari per a Agroproductors, liderat per Creacció i el Consorci del Lluçanès, i va comptar amb la col·laboració de la resta d’àrees de promoció econòmica de la comarca.

L’objectiu del programa consistia en incrementar les competències de les empreses en l’àmbit de comercialització i màrqueting, acompanyant-los d’experts en els diferents àmbits de treball, al mateix temps que se’ls hi oferia la possibilitat de compartir experiències i crear xarxa entre ells.

Per fomentar aquest creixement sostenible es van realitzar vuit sessions grupals de tres hores de durada que van tenir lloc setmanalment a la seu de Creacció, a Casa Convalescència, entre el 29 de novembre de 2022 i el 7 de febrer de 2023. Aquestes sessions es van combinar amb un suport individualitzat (cotutors) dels tècnics d’emprenedoria i assessors externs de 10 hores, per acabar de tancar i assegurar que tot el què s’havia treballat al programa s’implementaria i tingués un impacte en cada un dels negocis participants.

Un cop finalitzat el programa, la bona sintonia i la xarxa creada entre les persones que lideraven les vuit empreses ha facilitat la continuïtat de la relació, de la quan n’ha sorgit Directe Productors.

Portes obertes a més empreses

Des de Creacció i el Consorci del Lluçanès seguim de ben a prop la posada en marxa de la iniciativa. És amb aquesta voluntat que tècnicament els acompanyem: en la detecció de nous agroproductors dins l’ecosistema de productors de Fet a Osona que puguin sumar-s’hi, al mateix temps que els hi facilitem eines i recursos que els puguin ajudar en una comesa que cerca la sostenibilitat del petit productor i del territori on neix la seva proposta empresarial.

Tast i dinar per a la jornada de presentació

La nova marca es presentarà el dissabte 3 de juny al Macià, la finca on hi ha ubicat el punt de recollida conjunt. La jornada estarà amenitzada per l’humorista Godai Garcia (Galdric Plana) i també comptarà amb un concert de Tremendo. A partir de les 12 del migdia, els vuit productors oferiran un tast i, posteriorment, hi haurà un dinar amb productes de les vuit empreses. 

Les inscripcions per a la jornada ja estan obertes. El tiquet del tast dels vuit productes val 12 euros i el del dinar, també.

Més informació de la jornada i inscripcions

23 de maig de 2023