Un total de 542 joves de la Catalunya Central s’han inscrit a la Garantia Juvenil

La Garantia Juvenil (2014-2020) pretén reduir l’atur juvenil i l’abandonament prematur dels estudis, i compta amb un pressupost de 240 milions d’euros

Un total de 542 joves de les comarques de la Catalunya Central s’han inscrit ja en la Garantia Juvenil, segons ha informat la directora del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), Olga Campmany, en el decurs d’una jornada de presentació d’aquest programa europeu celebrat a Vic, organitzada per CREACCIÓ, Agència d’Emprenedoria, Innovació i Coneixement.

En l’acte, inaugurat pel president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Roca, la directora del SOC ha afirmat que “la Generalitat de Catalunya està en el bon camí en l’aplicació de la Garantia Juvenil, a la qual ja s’han inscrit uns 6.400 joves, que veuran augmentades l’ocupabilitat i els aproparem a les empreses on podran fer pràctiques i finalment trobar un lloc de treball”.

Fins ara, 6.438 joves de tot Catalunya s’han inscrit a la Garantia Juvenil, una iniciativa europea que compromet la Generalitat a facilitar una oferta de formació, pràctiques, feina o assessorament en emprenedoria a persones d’entre 16 i menys de 25 anys (de 30 anys en el cas de persones amb una discapacitat igual o superior al 33%) abans que completin quatre mesos sense estudiar ni treballar.

Xarxa d’Impulsors de la Garantia Juvenil

En el decurs de l’acte, la directora del SOC ha recordat que el Departament d’Empresa i Ocupació, a través del SOC, ha destinat 2.432.000 euros per crear enguany una xarxa de 76 impulsors de la Garantia Juvenil arreu del territori català.

Aquesta convocatòria, que pivota en la col·laboració entre el SOC, la direcció general de Joventut i les entitats locals (ajuntaments i consells comarcals), possibilitarà la contractació de 76 impulsors/es de la Garantia Juvenil aquest any.

La seva missió serà la d’explicar la Garantia Juvenil als potencials joves beneficiaris, amb l’objectiu de fomentar que aquests s’inscriguin en el seu registre i, per tant, compleixin amb aquest requisit obligat per a poder-se’n beneficiar (tota la informació es pot trobar al web http://garantiajuvenil.gencat.cat).

240 milions de pressupost fins el 2020
La Generalitat està implementant la Garantia Juvenil, que compta amb un pressupost de 80 milions d’euros el 2015, i al que preveu destinar-hi fins el 2020 uns 240 milions d’euros, entre fons propis i els provinents del Fons Social Europeu.

Abans del naixement d’aquesta iniciativa europea, el Govern de la Generalitat va ser pioner en l’aplicació de mesures per combatre l’atur juvenil en la línia marcada per Europa.

En concret, el Servei d’Ocupació de Catalunya ha vingut desenvolupant des de l’any 2013 el pla Inserjoves, tot un seguit de programes adreçats als diferents col·lectius que composen l’atur juvenil: els joves sense formació obligatòria ni qualificació; els que no tenen una qualificació adequada a les necessitats del mercat de treball, i aquells qualificats però sense experiència laboral.

16 de març de 2015