Un sol clic per trobar tot el que les empreses necessiten de l’administració

Canal Empresa, el portal electrònic de la Finestreta Única Empresarial, ha estat concebut per ajudar els empresaris, els professionals i els intermediaris en els seus tràmits i gestions administratives amb ajuntaments, Generalitat o Estat.

El Canal Empresa és el portal electrònic de la Finestreta Única Empresarial (FUE), que impulsa la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de reduir les càrregues administratives a les empreses i facilitar-ne l’activitat econòmica. Ja està operativa pràcticament a tot Catalunya.

El portal web Canal Empresa ha estat concebut per ajudar els empresaris, els professionals i els intermediaris en els seus tràmits i gestions administratives, independentment de l’administració que en sigui responsable (ajuntaments, Generalitat o Estat). En definitiva, la FUE pretén ser un camí més planer per a les empreses, amb procediments i tràmits més senzills i millorar així la relació amb l’administració.

Com a portal únic per a les activitats econòmiques, Canal Empresa us ofereix tota la informació relacionada amb el món de l’empresa ordenada per temes, per sectors d’activitat i per cicle de vida. És a dir, també classifica la informació segons el moment de maduresa i desenvolupament en el qual es pot trobar el vostre negoci.

S’hi poden trobar els serveis següents: orientació sobre la creació d’activitats empresarials; assessorament sobre tràmits, constitució d’empreses, contractacions, ubicacions empresarials; informació sobre finançament i internacionalització; accés a tràmits i formularis.

La Generalitat ha actualitzat i simplificat recentment encara més les gestions del Canal Empresa, amb nous serveis. Ara, tota empresa o autònom pot tenir una àrea privada amb les seves dades, es pot fer una cerca guiada de tràmits i el servei de finançament unificat, entre d’altres.

Aquest resum ho explica molt bé:

Canal Empresa ha estat concebut a partir de tres idees que han servit per a enfocar els seus continguts des del punt de vista i al servei dels usuaris: “Amb un clic les empreses i els intermediaris trobaran tot el que necessiten”, “donem resposta a les vostres preguntes” i “ens posem en el lloc dels emprenedors i els empresaris”.

Què cal fer per adherir-se a la FUE?

Per tal d’accedir a la FUE, heu d’anar a la pàgina de Canal Empresa, en aquest enllaç, i clicar la pestanya “àrea privada” que hi ha a la barra superior. Un cop a dins, us demanaran identificació, que es pot fer per diverses vies: mòbil o certificat digital.

A partir d’aquí s’aniran obrint unes pantalles on haureu d’anar revisant i completant dades de la vostra empresa, definir si sou empresari o intermediari (gestor, per exemple). O també, entre d’altres, explicar com voleu rebre avisos i notificacions de les vostres gestions.

Un cop a dins, ja podeu començar a operar amb normalitat, accedint a tots els serveis que ofereix Canal Empresa.

7 de juliol de 2023