Un jurat d’experts tria els productes osonencs que formaran part del “Fet a Osona: Aliments excel·lents”

El concurs, de votació popular, busca els aliments que durant 3 anys representaran l’agroalimentació de la comarca

Aquest dijous 7 d’octubre tindrà lloc el tast per part d’un jurat d’experts per escollir els aliments d’Osona que prendran part al “Fet a Osona: Aliments excel·lents”, el concurs de votació popular que vol posar en valor els aliments d’Osona i promoure la comarca com a destinació gastronòmica.

Un jurat d’experts del sector agroalimentari i gastronòmic escollirà, en un tast que tindrà lloc a l’Escola d’Hostaleria d’Osona, a Tona, els 2 productes finalistes per a cadascuna de les categories que s’han designat, entre les quals la IGP Llonganissa de Vic que és finalista sense selecció, són: embotits curats, embotits cuits, begudes, conserves dolces i mel, formatges, postres làctiques, elaborats dolços de fleca i pastisseria, elaborats salats de fleca i pastisseria i productes vegetals. En total es tastaran 35 productes.

Amb els productes guanyadors, es crearà la cistella “Fet a Osona: Aliments excel·lents” i seran els aliments que representaran l’agroalimentació del territori durant 3 anys, fins a una nova convocatòria del concurs.

El 25 d’octubre s’obrirà la votació popular per escollir els productes guanyadors. Fins al 18 de novembre, es podrà votar a través d’un aplicatiu web. Totes les persones que votin entraran al sorteig d’una cistella dels productes guanyadors.

“Fet a Osona: Aliments excel·lents”, és una acció que promou conjuntament el Consell Comarcal d’Osona – Osona Turisme i Creacció, amb el suport de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona.
Els productors dels productes guanyadors rebran com a premi un acompanyament en innovació per part de Creacció per desenvolupar o millorar procediments, productes o serveis que contribueixi a enfortir i millorar el seu projecte empresarial. Igualment, els premiats, formaran part de la promoció conjunta de la cistella en diverses activitats i accions que realitzarà Osona Turisme. També s’està treballant en accions de venda i visibilitat conjunta de la cistella en formats i ubicacions prioritàries i singulars.

7 d'octubre de 2021