Un espai per emprendre en el sector ramader amb moltes facilitats

El 20 d’abril es va presentar l’Espai Test agrari de la Vall del Ges, Orís i Bisaura. El projecte està liderat per l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) i compta amb la col.laboració de Creacció.

Els Espais Test Agraris són finques acondicionades per ajudar a iniciar activitats agràries, que ofereix un període de prova per a projectes agrícoles o ramaders i així validar la viabilitat d’aquests projectes en un entorn segur i amb els mínims riscos. A França és una eina que fa anys que s’utilitza i que ajuda a que els processos d’instal·lació tinguin més garanties d’èxit.

La nova finca de l’Espai Test agrari de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, situada a Sora, ha obert la convocatòria per la selecció d’un emprenedor/a. És un espai test orientat a cabrum de llet. Disposa d’un ramat de 44 cabres, un corral, les munyidores, el tanc refrigerat per a la llet, l’aigua, la llum i el tancat de 12 hectàrees de superfície al voltant.

La documentació per sol.licitar l’ús d’aquest Espai Test és la següent:
Bases Reguladores i requisits [Descarrega el document]
Declaració responsable [Descarrega el document]
Guia per emprendre [Descarrega el document]

La presentació de candidatures estarà oberta fins dilluns 22 de maig a les 14h. Per a qualsevol dubte, podeu contactar amb la Judit Saus que és tècnica agroalimentaria de Creacció: agroalimentari@creaccio.cat

9 de maig de 2023