23 ajuntaments osonencs s’uneixen al projecte Talent i Noves Oportunitats

El proper dimarts 28 de setembre es presentarà a Sant Hipòlit de Voltregà el pla d’acció dels 23 municipis osonencs que se sumen al programa TOP – Talent i Noves Oportunitats.
L’objectiu del programa, que va arrencar a principis del 2021, és contribuir a la transformació del model productiu del sector del metall i agroalimentari de la comarca.

Els municipis que s’han adherit al pla d’acció són: Balenyà, el Brull, Calldetenes, Centelles, Folgueroles, Gurb, Malla, Masies de Roda, Masies de Voltregà, Muntanyola, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Julià de Vilatorta, Sant Pere de Torelló, Sant Sadurní d’Osormort, Santa Cecília de Voltregà, Santa Eugènia de Berga, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tavèrnoles, Tona, Vic i Vilanova de Sau. Tots ells han decidit agrupar-se per tal d’optimitzar recursos i afavorir l’impacte territorial.

El pla d’acció, que compta amb un finançament de 380.000 euros procedents de la Diputació de Barcelona, estarà liderat per l’Ajuntament de Vic i l’executarà Creacció, Agència d’Emprenedoria, Innovació i Coneixement i la Mancomunitat intermunicipal voluntària la Plana.

El projecte Talent i Noves Oportunitats s’emmarca en el programa específic “Treball, Talent i Tecnologia” i té per objectiu contribuir a la transformació dels sectors del metall i agroalimentari, promovent la reconversió de les empreses dels dos sectors i crear nous models empresarials més innovadors, sostenibles i competitius que generin ocupació de més qualitat. El projecte posa el focus en la transformació digital, l’ecosistema i la simbiosi empresarials com a palanques transformadores.

Totes les accions per a persones i empreses del programa es poden consultar a: www.toposona.cat

23 de setembre de 2021