“Talent i noves oportunitats” tanca el 2021 amb més de 102 accions, 360 empreses participants i 160 persones impactades a Osona

Aquesta setmana s’ha presentat el balanç de les accions realitzades el 2021 en el marc del programa “Talent i noves oportunitats” (TOP), que vol contribuir a la transformació del model productiu d’Osona, i en concret dels seus dos sectors més rellevants, el sector metall i l’agroalimentari.

Un total de 23 municipis osonencs prenen part al programa, que compta amb un finançament de 380.000 euros procedents de la Diputació de Barcelona. Les accions vinculades a aquest projecte es promouen des de Creacció i Mancomunitat La Plana, però es codisenyen i s’executen en col·laboració de cada un dels municipis participants, d’acord amb les seves particularitats.

El programa té 3 objectius: facilitar la inserció al mercat laboral de les persones a l’atur de difícil inserció; impulsar la transformació digital d’empreses i professionals i promocionar les vocacions industrials i tecnològiques entre els joves.

Entre les accions destaca un estudi per detectar i identificar necessitats empresarials, tant en l’àmbit de talent i contractació de perfils professionals com en l’àmbit digital i tecnològic. La prospecció realitzada ha constatat la manca de professionals del sector del metall, concretament de soldadors, operaris de manteniment i instal·ladors i de talent digital, atesa la poca disponibilitat de professionals capacitats per impulsar la digitalització de les empreses.

– Per fomentar les vocacions industrials i tecnològiques, des del TOP Osona es van realitzar diversos tallers experiencials a més d’un centenar d’alumnes de secundària.

– Per a millorar les capacitats digitals i facilitar l’accés al mercat laboral, el 2021 es van fer diversos tallers de digitalització bàsica a persones desocupades usuàries dels Serveis Locals d’ocupació amb l’objectiu de millorar-me les competències digitals i facilitar-los el coneixement d’eines i canals digitals per cercar feina. En aquesta línia també es van dur a terme tres formacions a persones desocupades amb experiència o coneixements en l’àmbit administratiu per tal de donar-los a conèixer noves eines digitals que estan actualment al mercat i que les faran més competitives en el seu futur lloc de treball.

– De cara a les empreses, i amb la voluntat de generar talent al sector del metall i agroalimentari, es van dissenyar i executar 5 formacions a mida per diferents empreses de la comarca amb necessitats de contractació. Les empreses d’Osona poden sol·licitar durant aquest 2022 la realització de formacions a mida, en funció de les seves necessitats, a Creacció i a Mancomunitat La Plana.

– En transformació digital, durant el 2021 s’ha realitzat un cicle de conferències, sota la marca Agenda de transformació digital, per aprofundir en les oportunitats que obre la digitalització. Igualment s’han impartit sessions tècniques sobre la tecnologia Blockchain, tallers de capacitació digital per ajudar a comerços i pimes a visibilitzar-se i tallers de reskilling professional. En aquest àmbit també s’han dut a terme 22 acompanyaments i assessoraments digitals a empreses de la comarca, en àmbits com el màrqueting, els canals de relació amb clients i proveïdors o la gestió de les operacions.

L’execució d’aquest programa finalitza el desembre de 2022 i en aquest sentit ens posem a disposició de les empreses i professionals d’Osona per escoltar-vos i ajustar els recursos del programa a les vostres necessitats.

  • Sol·licita una formació a mida per a la teva empresa
  • Sol·licita un acompanyament digital per a la teva empresa
  • Vols estar al cas de les accions de sensibilització i capacitació tècnica sobre noves tecnologies i tendències de la indústria 4.0?

Deixa’ns el teu correu

3 de febrer de 2022