Servei de geolocalització immobiliària per empreses, a Osona

Aquest dimarts 12 de juliol, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Diputació de Barcelona van presentar l’acord per estendre a totes les comarques de Barcelona el servei de geolocalització immobiliària Ubicaempresa.

El servei recull en un únic portal web informació actualitzada i contrastada de les ofertes immobiliàries destinades a activitat econòmica. El seu objectiu principal és incrementar i millorar el teixit empresarial dels polígons d’activitat econòmica.

Ubicaempresa és un cercador gratuït d’alta qualitat que ofereix amb precisió filtres i informació estadística d’alt valor per a les empreses inversores que volen implantar-se al territori o que busquen allotjament empresarial per desenvolupar la seva activitat. Ofereix una gran quantitat de filtratges per facilitar les cerques en base a unes característiques concretes i permet obtenir indicadors sobre l’evolució del mercat immobiliari i descarregar informes personalitzats.

El portal també permet valorar la qualitat de les localitzacions, una millora en l’actualització de dades urbanístiques, la inclusió de fotografies amb fitxa, l’enllaç directe als serveis per a empreses, la pàgina d’aterratge i un disseny renovat. El seu bon funcionament recau en l’alta freqüència d’actualització de les dades (gràcies als convenis de cessió de dades amb els principals portals immobiliaris Idealista, Habitaclia i Yaencontré) i a l’esforç de revisió i actualització constant que fan l’AMB i els ens locals que hi col·laboren.

A l’actualitat, el cercador Ubicaempresa disposa de més de 8.000 ofertes de naus i solars industrials, mostrant l’oferta de 131 municipis i 511 polígons d’activitat econòmica.

Amb l’acord signat dimarts, s’espera que el cercador disposi d’unes 14.000 ofertes de naus i solars industrials actives, donant cobertura a 315 municipis i 843 polígons d’activitat econòmica.

 

Representants de la Diputació de Barcelona i AMB a la presentació de l’acord.

14 de juliol de 2022