Proenergia Osona col·labora amb la Fira de l’Energia i la Construcció Sostenible de Vic

El certamen, que se celebrarà al recinte firal del Sucre del 16 al 18 de febrer, promou la utilització d’energies renovables i bioconstrucció

El recinte firal El Sucre de Vic acollirà els dies 16, 17 i 18 de febrer la segona edició de la Fira de l’Energia i la Construcció Sostenibles (FECS). El certamen, que reunirà el teixit empresarial dels sectors relacionats amb la producció d’energia sostenible i la bioconstrucció, ha comptat amb la col·laboració de Proenergia Osona, que ha ajudat en la preparació d’algunes de les jornades tècniques.

La creixent inquietud i interès per promoure l’aprofitament d’energies renovables i la seva implicació en la construcció i rehabilitació d’edificis ha impulsat aquesta fira. L’objectiu principal del certamen passa per promocionar l’ús d’energies renovables, així com la utilització de tècniques de construcció i rehabilitació sostenibles, amb edificis que siguin el màxim d’eficients i respectuosos amb el medi ambient.

Dins de la fira es podran trobar tres espais sectoritzats: autoconsum elèctric, bioenergia i bioconstrucció. A banda de l’espai expositiu, el certamen comptarà amb les jornades tècniques i altres activitats paral·leles, com trobades professionals, demostracions i concursos, entre altres.

“La FECS serà el punt de referència en el qual es podrà descobrir l’actualitat, les darreres novetats, les empreses i els projectes que hi ha en el sector de la bioconstrucció i de les energies renovables, cada vegada més significatius, i que són de vital importància per al medi ambient”, ha apuntat Titi Roca, regidor de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Vic durant la roda de premsa de presentació de la fira.

Les empreses davant l’autoconsum

A les jornades tècniques destaca la secció dedicada a les empreses davant l’autoconsum, que comptarà amb la presència de Joaquim Daura, president del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya; José Enrique Vàzquez, president de Grup de Gestors Energètics; i Jordi Rabat, d’Energy Tools. La sessió es farà el dijous, 16 de febrer, a les 13.15 hores.

En aquesta jornada tècnica es parlarà, entre d’altres, de la tècnica i l’eficiència davant el canvi climàtic i l’oferta de les compres conjuntes de renovables que ha generat l’increment de preus. En aquest marc, destaca la iniciativa de Proenergia Osona, que impulsa la compra conjunta d’electricitat i d’instal·lacions fotovoltaiques per a empreses de la comarca, de la qual se’n farà ressò José Enrique Vàzquez. 

Descobreix Proenergia Osona, aquí

A més, en d’altres sessions de les jornades tècniques es tractaran temes relacionats amb les comunitats energètiques, la biomassa, la geotèrmia i la bioconstrucció.

Aquesta fira s’adreça principalment a empreses, particulars, administració pública i, en general, persones interessades en les energies renovables.

La FECS està organitzada per l’Ajuntament de Vic i compta amb el suport de diverses entitats i associacions dels sectors relacionats, a més de Proenergia Osona: Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Diputació de Girona, ICAEN, Agència de l’Energia d’Osona, Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, Universitat Autònoma de Barcelona, Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya, Solartys, AICO, FEGICAT, UNEFCAT, Col·legi d’Arquitectes de Barcelona, Col·legi d’Aparelladors Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona, AUS (Arquitectura i Sostenibilitat), Gremi de Fusta i moble de Catalunya i Incafust.

L’horari de la fira serà de 10  a 19 h. Podeu consultar tota la programació a sota.

Més informació i programa d’activitats de la fira, aquí

30 de gener de 2023