Proclamats els “Aliments excel·lents” que representaran Osona durant 3 anys

Els productes guanyadors, decidits per votació popular, es van proclamar ahir en el marc de la Nit del Turisme d’Osona

Manlleu, 3 de desembre de 2021.-Aquesta nit passada s’han proclamat els productes guanyadors del concurs “Fet a Osona: Aliments excel·lents”, que representaran l’agroalimentació d’Osona els propers 3 anys.

La iniciativa, que vol posar en valor els aliments d’Osona i potenciar la comarca com a destinació gastronòmica, ha estat promoguda per Osona Turisme-Consell Comarcal d’Osona, Creacció i la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona.

Els productes guanyadors s’han conegut en el marc de la Nit del Turisme d’Osona celebrada al Teatre Centre de Manlleu que ha acabat amb un piscolabis on s’han pogut tastar tots els productes finalistes brillantment cuinats i servits per l’equip d’en Jordi Coromina, dels restaurants l’Horta de Tavertet i el Thymus de Manlleu, i membre d’Osona Cuina.

Un total de 6020 vots han escollit, a través del web www.fetaosona.cat un dels dos productes finalistes per a cadascuna de les categories previstes.  A més de la IGP Llonganissa de Vic, que ja estava inclosa a la tria, els productes guanyadors són:

 

-Categoria Embotits cuits: Botifarra d’ou de Can Codina, de Taradell.

-Categories Begudes: Ratafia Bosch Reserva de Ratafia Bosch, de Sant Quirze de Besora.

-Categoria Formatges: Jove de Cabra de Formatges Riudavets, de L’Esquirol.

-Categoria Elaborats dolços de fleca i pastisseria: Pa de Pessic de Pastisseria el Bruguer, de Vic.

-Categoria Elaborats salats de fleca i pastisseria: Pa de 7 llavors de Mas Corcó Pagesos Forners, de Manlleu.

-Categoria Productes Vegetals: Caldo Silvestre de Sambucus, de Manlleu.

 

Tots els projectes premiats rebran un acompanyament en innovació per part de Creacció per desenvolupar o millorar procediments, productes o serveis que contribueixi a enfortir i millorar el seu projecte empresarial. Igualment, s’estan estudiant diverses propostes de promoció conjunta i de comercialització que es treballaran conjuntament amb els premiats. De fet, al gener està prevista una primera trobada amb els productors guanyadors per treballar conjuntament amb ells els propers passos a seguir: la comercialització de la cistella, el vincle amb la restauració del territori, la presència dels productes en actes institucionals, etc.

“Fet a Osona: Aliments excel·lents” es va iniciar el passat juliol quan 50 productors osonencs es van inscriure al concurs. Van destacar la singularitat del seu producte i van aportar criteris de sostenibilitat econòmica, social i ambiental per a procedir a la seva selecció.

Segons els criteris esmentats, els millor puntuats de cada categoria, un total de 35 productes, van passar a la següent fase que va tenir lloc el passat 7 d’octubre a l’Escola d’Hostaleria d’Osona, a Tona.  Un jurat format per experts i expertes professionals del sector agroalimentari i gastronòmic en cadascuna de les categories, va realitzar una avaluació organolèptica que es va sumar a una avaluació efectuada per un jurat expert en innovació. Els dos productes millor puntuats van esdevenir els finalistes del Fet a Osona, aliments excel·lents i van ser els que s’han donat a conèixer durant el mes en que han restat oberta la votació popular.
 
Foto: Els representants dels productes que representaran Osona els propers 3 anys, ahir a la Nit del Turisme d’Osona, celebrada al Teatre Centre de Manlleu.

3 de desembre de 2021