Primera trobada dels productors de la cistella del Fet a Osona, aliments excel·lents

El passat dilluns 28 de febrer va tenir lloc la primera trobada entre productors membres de la cistella del Fet a Osona, aliments excel·lents.
Els 7 representants de les empreses guanyadores del concurs es van trobar a l’Espai la Blava de Vic, del restaurant Teresona XXI i membre d’Osona Cuina, juntament amb les entitats organitzadores, Osona Turisme del Consell Comarcal d’Osona i Creacció i un representant d’Osona Terra. 

A la trobada, els productors van iniciar els treballs per valorar opcions de promoció, comunicació i comercialització de la cistella amb els següents objectius: donar a conèixer la riquesa agroalimentària de la comarca, dinamitzar el teixit productiu d’Osona, fomentar accions de turisme gastronòmic vinculant-les als productes agroalimentaris de la cistella i connectar-se amb associacions i altres col·lectius d’oficis vinculats a la gastronomia i la producció agroalimentària del territori.

Els beneficis per als productors guanyadors del concurs es basen en dues línies, per una banda un assessorament individual que donarà suport a l’empresa en funció de les necessitats particulars de cada productor, i per altra banda, la promoció conjunta dels productes que conformen la cistella Fet a Osona, aliments excel·lents.

A curt termini es començarà a treballar amb algunes accions de promoció com la creació d’una activitat en format de sessió-tast en què a través d’un relat vinculat a un recorregut turístic per la comarca es presentaran els diferents productors i les particularitats dels seus productes al mateix temps que es tasten. També s’iniciarà la gravació i edició d’un vídeo explicatiu de la cistella per tal de disposar de càpsules que es puguin utilitzar com a element de promoció i comunicació. A nivell de comercialització, s’analitzaran possibilitats per treballar la distribució de la cistella analitzant iniciatives de logística compartida que ja s’estan gestant a nivell comarcal. També s’ha explicat com funcionarà l’acompanyament empresarial que s’ofereix des de Creacció i que es preveu tingui lloc durant l’any 2022. 

S’ha establert que es realitzaran 4 trobades l’any, cada cop a un restaurant membre d’Osona Cuina, per tal de continuar dinamitzant la coneixença i relació entre els productors i els restauradors. La idea de les trobades és anar fent seguiment de les propostes que es van treballant i anar desenvolupant els esforços en comunicació a mesura que es materialitzin les accions consensuades.

La primera sessió ha finalitzat amb un esmorzar de forquilla, en el qual en Santi Massalleras de Teresona XXI ha servit un entrepà de caneló amb ceba caramelitzada i unes pilotilles mar i muntanya amb sípia i pèsols. 

Els membres de la cistella guanyadora Fet a Osona, aliments excel·lents són la IGP Llonganissa de Vic, Carnisseria Can Codina de Taradell, Mas Corcó pagesos forners de Manlleu, Formatges Riudavets de l’Esquirol, Pastisseria el Bruguer de Vic, Sambucus de Manlleu i Ratafia Bosch de Sant Quirze de Besora.

3 de març de 2022