Primer paquet d’ajudes de 8,4 milions destinats al món cultural

El Govern de la Generalitat ha aprovat un primer paquet d’ajudes destinades al món cultural, amb un import de 8,4 milions d’euros, que han d’aplicar-se de forma urgent per evitar que el sistema cultural del nostre país entri en fallida.

Aquest primer paquet conté dues línies de subvencions per a persones, empreses i entitats del sector cultural afectades especialment per les conseqüències econòmiques de la crisi sanitària.

Una línia de subvencions, de l’Institut Català de les Empreses Culturals, té per objecte compensar les despeses de funcionament de les empreses i entitats culturals durant la crisi sanitària provocada per la pandèmia.

L’altra línia de subvencions, de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural, té per objecte compensar les pèrdues per la cancel·lació d’espectacles i activitats culturals amb motiu de la crisi sanitària esmentada.

El Govern també ha aprovat una nova línia d’ajuts a professionals i tècnics de les arts escèniques, visuals, música i audiovisual i altres activitats culturals suspeses per la crisi sanitària per valor de 3,6 milions d’euros.

Es podran acollir a aquest ajut de 750 euros aquells qui hagin tingut ingressos fins a 18.555 euros entre gener i setembre.

 

Més informació a GENCAT.CAT

5 de novembre de 2020