Presentació del programa POCTEFA

L’Oficina de Relacions Internacionals i Projectes Europeus va participar a la presentació del programa POCTEFA, que va tenir lloc els dies 4 i 5 d’octubre a Bilbao. Durant l’esdeveniment es van presentar els resultats dels projectes POCTEFA de l’anterior programa 2014-2020, i el nou programa 2021-2027.

POCTEFA és l’acrònim del Programa INTERREG V-A Espanya-França-Andorra. És un programa europeu de cooperació territorial creat per fomentar el desenvolupament sostenible del territori fronterer entre els tres països.

El POCTEFA 2021-2027 serà el cinquè programa de suport financer comunitari destinat a reforçar la integració econòmica i social d’aquesta zona. Aquest programa cofinança projectes de cooperació transfronterera dissenyats i gestionats per actors dels dos costats dels Pirineus i de les zones litorals que participen al Programa preservant el desenvolupament intel·ligent, sostenible i integrador del territori.

El programa fomenta el desenvolupament sostenible del territori fronterer d’Espanya, França i Andorra a través de la cooperació transfronterera. Ajuda a disminuir les diferències de desenvolupament del territori i a unir forces per assolir un desenvolupament sostenible de la regió i la cohesió de les regions que el formen. Per això, el programa POCTEFA és d’especial interès per Osona.

6 d'octubre de 2022