Osona impulsa el programa “Ocupació per a la Indústria” per millorar la qualificació del personal del sector

Creacció impulsa aquest programa juntament amb els serveis d’ocupació de la Mancomunitat la Plana, del Consorci per a la Promoció dels Municipis del Lluçanès, del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, dels Ajuntaments de Roda de Ter, Manlleu, Centelles i Vic, de Les Masies de Voltregà i Sant Hipòlit de Voltregà, i del Consell Comarcal d’Osona

Segons el 1r Informe de Competitivitat de la comarca d’Osona, un 8’6% de les empreses osonenques són del sector de béns d’equip, transformadors de metall, fabricants de components i fabricants de béns d’equip. Aquestes empreses agrupen més de 5.000 empleats, que representen el 16’4% dels treballadors de la comarca. El mateix informe també ha detectat una manca de personal en mecanització per control numèric i soldadura. És per això que Creacció ha decidit impulsar un programa que ajudi a resoldre la problemàtica diagnosticada per les empreses del sector a l’hora de trobar personal per a les seves activitats productives. Es tracta d’“Ocupació per a la Indústria”, un programa subvencionat per la Diputació de Barcelona i amb la col·laboració de la Mancomunitat la Plana, del Consorci per a la Promoció dels Municipis del Lluçanès, del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, dels Ajuntaments de Roda de Ter, Manlleu, Centelles i Vic, de Les Masies de Voltregà i Sant Hipòlit de Voltregà, i del Consell Comarcal d’Osona.

La primera sessió d’aquest programa va dirigida als gerents i directors de recursos humans de les empreses del sector i tindrà lloc el proper dimarts 6 d’octubre a les 3h de la tarda al VIT. Allà es dissenyarà la formació per als perfils més sol·licitats en la indústria del metall-mecànic i les competències tècniques i transversals que haurien d’adquirir els alumnes durant el curs i mentre fan les pràctiques a les empreses. La selecció de les persones i del programa formatiu es farà en funció de les competències identificades per les empreses. En el marc de la sessió també es treballarà el calendari d’aquest curs i es resoldran dubtes a tots els participants. Es tracta d’un programa que respon a les necessitats de les empreses del sector i que, per tant, requereix la seva implicació i col·laboració.

1 d'octubre de 2015