Noves mesures de finançament del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya

El Departament de Treball, dins del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), ha anunciat dos ajuts per a microempreses i professionals autònoms, les convocatòries dels quals s’oficialitzaran en les pròximes setmanes. Són aquests:

  • Ajuts extraordinaris per al manteniment de l’ocupació en microempreses i autònomsEl Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya ha anunciat un pla de xoc amb mesures extraordinàries per a la reactivació socioeconòmica que preveu destinar 5 milions d’euros a autònoms i microempreses que tinguin com a màxim 10 treballadors i que hagin mantingut la plantilla durant aquestes setmanes, ja sigui perquè han efectuat un expedient temporal de regulació d’ocupació (ERTO) o han reduït la jornada laboral dels contractes de treball.

    En aquesta línia, hi haurà un ajut del 50% del salari mínim interprofessional (SMI) per a un màxim de 3 treballadors i durant 6 mesos, o la part proporcional en cas de jornada parcial. Cal mantenir el 100% de la plantilla que hi havia abans de l’estat d’alarma i com a mínim durant 12 mesos després del reinici de l’activitat. La convocatòria d’aquesta línia de finançament es preveu per a les properes setmanes.

  • Ajuts per a l’impuls de projectes de transformació digital per a microempreses i autònomsEl Departament de Treball també ha presentat un segon ajut que destinarà 2,1 milions d’euros a les entitats d’àmbit sectorial que representin a les microempreses (que ocupin màxim 10 treballadors) i autònoms dels sectors que es prioritzin mitjançant la convocatòria. Es preveu que aquests sectors siguin: comerç, turisme, hostaleria i cultura. És una subvenció per a dues actuacions:
    1. La definició, el disseny i l’execució del projecte de transformació digital, que haurà de ser extrapolable a les microempreses i els autònoms del sector (màxim 30.000 euros).
    2. La formació necessària per implementar el projecte (màxim 30.000 euros).

    La convocatòria d’aquesta línia de finançament es preveu durant les properes setmanes.

 

Font: PIMEC. 

 

5 de maig de 2020