Nou servei d’assessorament per a empreses agroliamentàries

Persones emprenedores i empreses poden consultar i sol·licitar gratuïtament serveis d’assessorament i acompanyament

Aquest mes s’ha posat en marxa un portal del servei públic especialitzat d’assessorament a projectes i empreses agroalimentàries d’Osona i el Lluçanès. El servei, que ja fa 3 anys que funciona, vol facilitar així l’accés de les persones emprenedores a serveis com la planificació de l’arrencada d’un projecte, l’anàlisi de viabilitat, els estudis de mercat, la definició de plans comercials, la identificació de subvencions i normatives, localització d’obradors compartits, etc.

Pel que fa a les empreses, se’ls ofereixen serveis d’acompanyament en desenvolupament de noves línies de producte, innovació, estratègies de creixement, processos de relleu, digitalització, etc.

El servei està coordinat per les entitats públiques d’Osona: Creacció, Consorci del Lluçanès, Consell Comarcal d’Osona, Consorci de la Vall del Ges Orís i Bisaura, Mancomunitat la Plana, Ajuntament de Manlleu, Ajuntament de Centelles, Ajuntament de Roda de Ter, Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà, Ajuntament de Masies de Voltregà, Ajuntament de Sant Pere de Torelló i Ajuntament de l’Esquirol.

Compta amb un equip propi amb tècnics de Creacció i del Consorci del Lluçanès, especialitzats en el sector agroalimentari, així com amb una base de dades d’experts externs en diversos temes: enginyeria especialitzada, assessoria alimentaria, en la conversió a ecològic i especialistes subsectorials (hortícola, forestal, porcí, formatgeria, avícola, etc).

Es pot sol·licitar cita prèvia a través del web per tenir una primera sessió d’orientació i identificació dels serveis que pot requerir el projecte.

8 de juliol de 2022