NEWEX, l’startup que dissenya i produeix el primer vestit sostenible per a la pràctica del barranquisme

NEWEX és una startup que aporta al barranquista una solució de sostenibilitat i especialització, a través del dissenya i producció del primer vestit sostenible per a la la seva pràctica, utilitzant matèria primera d’origen vegetal evitant així l’ús de derivats del petroli. És un projecte d’aquí que aposta per la sostenibilitat en tots els sentits: mediambiental, social, econòmica etc.

Finalment, Newex dóna una solució de reciclatge a aquest tipus de residu (neoprè) evitant així més de 15 tones anuals de residu de neoprè només al nostre país.

L’Àlex va participar al Programa d’acceleració i/o d’accés a la finançament de Creacció de l’any 2021. En aquesta entrevista ens explica les seves claus d’èxit i com el va ajudar el programa i l’acompanyament de Creacció. Des de llavors, Newex ha aconseguit nombrosos reconeixements i premis.

Entre d’altres, el Referent -mitjà digital de l’ecosistema emprenedor– ha seleccionat a NEWEX com una de les quinze startups que estan impulsant la transformació del sector esport “gràcies a les seves propostes disruptives i l’ocupació dels darrers avenços tecnològics”.

També ha organitzat un esdeveniment de presentació a on ja es van poder provar els seus vestits d’ecopré.

I, per últim, ha signat un acord amb la marca Crowdsport, la primera xarxa d’inversió privada especialitzada en startups del sector Esport – Salut i han obert una oportunitat d’inversió de crowfunding per al finançament del seu projecte.

Entrevista:

Què et va empènyer a ser emprenedor?

Mai no m’havia plantejat ser-ho, va ser fruit de la inèrcia del dia a dia. Crec que qui és emprenedor de debò no ho busca, simplement es troba de cop i volta en aquest camí, però és un món increïble que, si t’apassiona, és totalment reconfortant en el dia a dia.

Per què vas decidir emprendre en equip?

Un cop em vaig trobar en aquesta tessitura, vaig decidir que era molt més enriquidor poder compartir el camí amb aquelles persones que poguessin enamorar-se a la primera del projecte i assumir-lo com a propi. A més d’això, és molt més enriquidor tenir un equip multidisciplinari per resoldre els múltiples obstacles del camí. Cal no oblidar que, normalment som especialistes en el producte o servei que resol el problema plantejat, però no en empresa ni emprenedoria, això s’aprèn durant el camí.

Quines han estat les principals dificultats o barreres amb què us heu trobat per avançar amb aquest negoci i com les heu superat?

La part més difícil en un projecte tangible, de desenvolupament de producte físic com a tal, és la fase de prototipat i desenvolupament de producte, la part positiva és que en ser barranquistes coneixem molt bé el sector i sabíem perfectament el que necessitàvem plasmar en aquest producte.

L’altre punt crític, el finançament.  Les despeses inicials que van suposar les proves i tests per a un producte físic, ho vam solucionar amb socis capitalistes que es van sumar a l’equip, per finançar tota la part de desenvolupament prèvia a la venda i amb diversos premis que ens han donat, han servit per finançar-nos durant els darrers anys.

Després la fase de producció la vam finançar amb una campanya de pre-venda de crowdfunding.

Quins estan sent els factors d’èxit en l’evolució de la teva empresa?

Tenim la sort de dirigir-nos a un sector molt concret, com són els i les barranquistes. En pertànyer a aquest col·lectiu, és molt gratificant comunicar i arribar a tots ells i comunicar-los la nostra proposta de valor. La sostenibilitat, unit a l’especialització i la innovació del projecte estan sent factors molt importants en què el projecte està avançant correctament. A més de la circularitat, si bé potser aquest sigui un proper pas a mitjà termini.

Per què creus que cal participar en un programa d’acceleració i/o d’accés a la finançament com el de Creacció? En què t’ha ajudat?

ÉS VITAL! és un dels problemes més grans que trobem els emprenedors en el camí cap a llançar el projecte o la startup. Arribar al punt en què la màquina funcioni per si sola és molt complicat i comptar amb capital inicial per això és vital per a la supervivència i l’èxit dels mateixos. Gràcies a Creacció hem pogut visibilitzar, treballar i desenvolupar el projecte en un entorn empresarial molt consolidat, així com aconseguir sumar-hi agents de la comarca i poder fer-lo créixer. Sens dubte, agències com Creacció i projectes d’emprenedoria són de vital importància per al teixit empresarial des de l’emprenedoria.

28 de juliol de 2022