Neix Translog Osona, una nova associació d’empreses de transport i logística

Sis grans empreses del sector i l’Institut de Vic impulsen una entitat que té com a grans objectius actuar com a lobby, promoure la formació i reivindicar l’entrada de la comarca a la tercera corona metropolitana. L’acte de presentació, obert a tothom, es farà el 14 de juny a la Sala Sert de l’edifici del Sucre de Vic.

Translog Osona, format per diverses empreses de transport i logística de la comarca, s’ha constituït com a associació amb l’objectiu d’aglutinar les necessitats del sector. L’acte de presentació de l’entitat es farà el 14 de juny a la Sala Sert de l’edifici del Sucre de Vic. La trobada comptarà amb una xerrada d’Ignasi Sayol, president de PIMEC Logística i del Clúster Logístic de Catalunya i CEO d’Inprous.

Les sis empreses que han creat Translog Osona són Nordlogway, Fredist, Grup Molist, Transports Codina, NTL Trans i Transports Frigorífics Esteve. També en formen part l’Institut de Vic, que imparteix un grau mig de conducció de vehicles de transport i un grau superior de transport i logísitica, i representants de Creacció i la Mancomunitat la Plana, que en van ser els impulsors originals. A més, es compta amb el suport del Consell Empresarial d’Osona (CEDO) i la Cambra d’Osona.

El grup ja fa un parell d’anys que va mantenint reunions periòdiques. Ara, ha decidit fer un pas endavant i constituir-se com a associació i obrir les portes a altres empreses del sector.

Translog Osona considera que la comarca pot esdevenir un pol important de comunicació, ben connectat amb Europa i la resta d’Espanya, a més de l’àrea metropolitana, a través de la C-17, la C-25 i la C-32. En aquest marc, un dels principals objectius de l’associació passa per visibilitzar la comarca com a territori per incorporar-se al tercer cinturó logístic de Barcelona, una demanda històrica que no s’ha acabat mai de materialitzar i que inclou les autoritzacions per instal·lar dipòsits francs a la comarca.

Però l’associació també neix amb altres objectius estratègics: treballar com a lobby per defensar els objectius comuns del sector davant de l’administració, elaborar programes de formació i pràctiques adaptades a les empreses, i compartir bones pràctiques i casos d’èxit inspiradors.

La presentació pública, el 14 de juny

Tots aquests objectius s’explicaran amb detall a la presentació del 14 de juny, oberta a tothom i que començarà a les 5 de la tarda. L’acte l’obrirà el president de Translog Osona, Jaume Noguer (NTL Trans), i continuarà amb la conferència d’Ignasi Sayol, que porta per títol “La Catalunya del futur. Importància de la logística 4.0″. Tot seguit, Pere Medina, president de la Mancomunitat la Plana, i els representants de les empreses fundadores explicaran els orígens, l’essència i els objectius de l’entitat. També es farà públic el calendari d’activitats que l’associació ha organitzat per aquest any 2023.

El sector del transport i la logística representa el 3,5% del PIB de la comarca d’Osona. El 2022, segons dades de l’Observatori Socioeconòmic d’Osona, hi treballaven 187 empreses i 2.210 persones (1.395 assalariades i 820 en règim d’autònoms). La facturació anual voreja els 208 milions d’euros.

Podeu seguir les xarxes de la nova associació: LinkedIn i Twitter

L’acte és públic i està obert a tothom.
Es demana la confirmació de l’assistència en aquest formulari.

14 de juny de 2023