Marc Pujol i Anna Comet. Amtté

Marc Pujol i Anna Comet van crear Amtté amb propòsit d’ajudar les empreses a ser
més competitives a partir de la millora del rendiment i la productivitat dels seus equips
de persones. I ho fan millorant la salut de l’equip, tant a nivell de relacions humanes
com a nivell individual. Constaten que una persona que treballa en un entorn saludable
acostuma a rendir més i és molt provable que tingui més benestar, i que vulgui
entregar més energia i compromís durant més temps. Diuen els dos fundadors que “es
tracta d’un cercle virtuós que a vegades s’oblida o s’ignora a les empreses”.

– Dieu que el vostre projecte té 3 paraules clau que són com un mantra: Rendiment, salut i benestar.
Sí, sense cap mena de dubte. Dins l’entorn corporatiu, aquests conceptes estan connectats. Treballem per aconseguir millorar el rendiment i benestar dins l’empresa treballant dues vessants de la salut. Per una banda, la salut relacional. És a dir, que les persones tinguin un bon superior i treballin en un entorn humà cooperatiu i cohesionat. Per això treballem el lideratge, el treball en equip i la comunicació interpersonal.
Per l’altra, la salut individual. Està comprovat que una persona que practica hàbits saludables com l’activitat física, una correcta l’alimentació i un bon descans, millora el seu estat d’ànim i rendeix més a la feina. Per això, comptem amb un equip transversal
format per consultors (en factor humà, organització, lean, etc) i també professionals de promoció d’hàbits de salut (entrenadors esportius, nutricionistes, etc).

– Quin és el valor diferencial del vostre projecte?
No pretenem diferenciar-nos. No posem el focus en els nostres competidors (tot i que evidentment estudiem el que fan), sinó que posem el focus en com ser millors per ajudar de forma tangible i sincera a les empreses que confien amb nosaltres.
Intentem ajudar les empreses en aspectes que marquen la diferència en el funcionament dels seus equips, uns aspectes que creuen que són claus, però que en molts casos no saben com començar o per on abordar-los.
Tot i això, quan parlem de salut relacional o hàbits de salut individuals a l’empresa, malauradament per a molts directius, tot i veure-ho com una necessitat, és una novetat.

– Quines són les perspectives de futur del teu projecte?
El nostre projecte està en evolució. Vam començar fa 5 anys com una empresa de serveis puntuals, consultors, formadors, tècnics… però el nostre paper dins les empreses està evolucionant cap a un perfil més continuat.
Continuem donant formacions i serveis puntuals, però cada vegada el nostre perfil s’assembla més al d’un “entrenador assistent”, un professional que s’integra dins l’equip per treballar uns aspectes molt concrets amb l’objectiu de millorar el funcionament i la productivitat de l’equip.

– Què heu après de l’experiència d’emprenedoria?
Que el projecte que impulses ha de tenir una connexió directa amb la teva forma de viure. Això t’ajuda a llevar-te cada matí i a passar moments de tots colors. També que els projectes tenen sentit, i normalment funcionen, quan els orientes cap als altres.

– Si haguessis de donar un únic consell a un emprenedor/a, què li diries?
Ufff… un consell… seria una mica pedant. Probablement li faríem una pregunta. Les preguntes sovint estan infrautilitzades a l’entorn empresarial. Per exemple: “Per què treballes d’això?” “Per què ho fas?”.

20 de maig de 2021