Manel Arroyo: “L’esport s’ha convertit en un motor econòmic de la indústria de l’entreteniment”

La novena edició d’Àgora d’opinió ha tingut lloc avui, 8 de juny, a Manlleu amb una vuitantena d’assistents

Arimany: “Creacció, des d’aquest any, està analitzant el sector emergent de l’esport perquè té molt potencial i estimula l’ocupació”

Arroyo s’ha compromès a donar suport al futur grau d’enginyeria de l’automòbil de la UVic-UCC

El managing director de Dorna Sports i Moto GP, i vicepresident del FC Barcelona, Manel Arroyo, ha estat el ponent convidat a la novena edició d’Àgora d’Opinió, que s’ha celebrat avui al restaurant El Morter de Manlleu. En aquesta nova edició, amb una vuitantena d’assistents, s’ha parlat de “L’experiència en esport i negoci d’entreteniment d’un empresari d’Osona”. I és que, segons Arroyo, “l’esport s’ha convertit en un motor econòmic de la indústria de l’entreteniment” i “avui en dia és el contingut més buscat”.

Al llarg de la ponència, Arroyo ha parlat de la comarca i ha posat l’accent en l’empresa Mecanitzats Muntada de Manlleu, encarregada de fabricar les càmeres situades a la moto i les màquines d’entrenament dels pilots. També ha comentat que “20 persones de l’àrea Media de Dorna són d’Osona”. La temàtica de la conferència estava vinculada a l’esport, “un sector emergent amb molt potencial que contribueix al repte d’estimular activitats econòmiques que ajudin al reequilibri territorial, i des d’aquest any, s’està analitzant des de Creacció, l’agència d’Emprenedoria, Innovació i Coneixement”, ha explicat Josep Arimany. El president de Creacció també ha agraït a l’alcalde de Manlleu, Pere Prat, la seva implicació amb l’agència. Per la seva banda, l’alcalde de Manlleu ha dit que se sent “orgullós de la relació que hem aconseguit amb la comarca i amb Vic”.

Els assistents han tingut la possibilitat de fer networking abans de dinar i de participar en el torn de preguntes després de la ponència. En aquest cas, Manel Arroyo s’ha compromès a donar suport al futur Grau d’Enginyeria de l’Automòbil de la UVic-UCC, quan el rector, Jordi Montaña, l’hi ha demanat.

Nascut a Vic, Manel Arroyo va començar la seva carrera com a periodista a Ràdio Vic el 1980 i als periòdics Ausona i El 9 Nou. També va estar vinculat a l’Escuderia Osona i va treballar a Radio 4 de RNE. El 1986 es va incorporar a TVE com a comentarista de Fórmula 1, motociclisme i rugbi. L’any 1987 va exercir de director adjunt del programa d’esports de TVE “Estadio 2”. Després d’un breu pas per la Cadena SER, va ser nomenat director de Comunicació i cap de Premsa del Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC). Va ser membre de l’equip responsable del disseny i construcció del Circuit de Barcelona-Catalunya. El 1991 va formar part de l’equip organitzador del primer Gran Premi d’Espanya de Fórmula 1 al Circuit de Barcelona-Catalunya, i de l’equip que va aconseguir la incorporació del Rally Catalunya al calendari del FIA World Rally Championship. L’any 1992 va passar a ser director del Campionat d’Espanya de Turismes, i es va incorporar a Dorna com a managing director de Dorna Sports i MotoGP™. És responsable del Departament de Media i TV de Dorna des del 1994. Des del juliol de 2010 és membre de la Junta Directiva del FC Barcelona, i des del març de 2014 n’és vicepresident.

Àgora d’Opinió és un fòrum de debat que, en format de dinar-conferència, planteja temàtiques relacionades amb el món econòmic i empresarial. Les entitats promotores del projecte són Creacció, l’Ajuntament de Vic, la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, el Consell Empresarial d’Osona, la delegació d’Osona de la Cambra de Comerç, el Casino i EL 9 NOU. Es tracta d’un format que es va estrenar l’any 2013: en quatre ocasions s’ha fet a Vic, en dues a Manlleu, i també a Granollers, Manresa i Olot, amb la idea d’expandir-se per tot el territori d’influència de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

8 de juny de 2015