L’expert en administracions públiques Carles Ramió, a l’Àgora d’opinió de l’11 d’octubre

El catedràtic de Ciència Política i de l’Administració Carles Ramió serà el ponent de l’Àgora d’opinió el proper divendres 11 d’octubre. Es farà a la sala Sert de l’edifici El Sucre de Vic i es tornarà a caracteritzar per un format àgil, en forma de matinal amb esmorzar inclòs. Es tracta d’un fòrum que pretén enfortir vincles entre l’emprenedoria, la universitat, l’empresa i l’administració.

La xerrada de Ramió portarà per títol ‘Els reptes de l’administració pública del futur’. Constarà d’un recorregut per les principals disfuncions (o reptes) i propostes sobre la gestió pública en matèria de qualitat institucional. També es parlarà de la gestió de recursos humans i de la necessària i ràpida implantació de la intel·ligència artificial i de la robotització. Ramió es planteja receptes per reduir la burocràcia, combatre la corrupció o bé “no limitar-se a comprar ideals o models privats, que no contemplen els valors públics” a l’hora d’oferir serveis a la ciutadania.

L’acte començarà a ¾ de 9 del matí i la benvinguda institucional, a partir de les 9, anirà a càrrec de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra. La presentació del ponent la farà el primer tinent d’alcalde i president de Creacció, el Dr. Josep Arimany.

Carles Ramió és catedràtic de Ciència Política i de l’Administració (UPF)i especialista en gestió pública i institucions a l’Estat Espanyol i l’Amèrica Llatina. Ha publicat 24 llibres sobre la matèria, a banda de més de 200 articles i capítols en altres obres. Ha impartit conferències, cursos i tallers a Espanya, als Estats Units (a Harvard o al MIT, entre d’altres), a Mèxic, a l’Argentina, a Xile o al Brasil. Ha treballat com a consultor o formant part de grups d’experts en institucions com l’OCDE, la Unió Europea, l’Estat Espanyol, la Generalitat de Catalunya, el Banc Interamericà de Desenvolupament (BID) o l’administració estatal de la República Dominicana. Dins del món acadèmic, ha estat degà de la Facultat de Ciències Polítiques i Gestió Pública a la Universitat Pompeu Fabra, director de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya i director del programa d’Amèrica Llatina del CIDOB.

Els impulsors de l’Àgora d’opinió són el Casino de Vic, El 9 Nou, la UVic-UCC, el Consell Empresarial d’Osona, la delegació d’Osona de la Cambra de Comerç de Barcelona, la Diputació de Barcelona i Creacció.

Les inscripcions es poden formalitzar aquí.

16 de setembre de 2019