“L’ESPRINT ens ha ajudat a tenir una idea molt més clara del nostre model de negoci”

Els responsables dels projectes escollits fan, en uns breus videos, una valoració del seu pas pel programa, un cop ja ha finalitzat

La primera edició del programa ESPRINT ha finalitzat recentment amb bones sensacions i amb la intenció d’assegurar-se la seva continuïtat, tal com demostren els vídeos d’alguns dels participants, que podeu veure a sota. La iniciativa està adreçada a persones emprenedores amb una idea de negoci innovadora en la seva fase inicial, amb capacitat d’esdevenir projectes amb impacte positiu a la comarca d’Osona.

El programa es va iniciar l’11 de gener, després d’un procés de selecció. Les sis empreses escollides ofereixen serveis molt diversos, des del packaging sostenible de SAC-SAC i la solució per a la traçabilitat de tèxtils de FitaControl, encarat sobretot a les residències de gent gran, fins a la virtualització de la cartilla física de les mascotes i els xips GPS de Rastrak. ClimaRec, de Vibracom, es dedica al disseny i desenvolupament de solucions IOT, per a la captura, enviament i processament de dades de la qualitat de l’aire, i L’Espora, als productes alimentaris produïts a partir de bolets de soca. L’últim projecte és Rhabit, que proposa solucions per a professionals de la salut, en un primer moment fisioterapeutes i nutricionistes. per millorar el seguiment de clients i pacients,

Durant tres mesos, els emprenedors participants han definit la seva idea de negoci i l’han contrastada amb el mercat i amb diferents experts de l’ecosistema de la innovació a Catalunya. Al mateix temps, han rebut formació en diferents aspectes, millorat el seu Pitch i assegurat la viabilitat econòmica del projecte.

El programa ha donat les eines, l’espai i el temps necessaris per a la maduració de les idees fins a la seva sortida al mercat, la seva posada en producció o desenvolupament, o la pivotació a altres escenaris de mercat.

Bits and Beers

Els representants de tres dels projectes han participat aquest dimecres a una sessió del Bit and Beers, al Clot dels Romans de Vic, on han explicat la seva idea i han respost les preguntes dels assistents. Aprofitant l’avinentesa, ens han enregistrat uns breus vídeos on fan una valoració del seu pas per l’ESPRINT.

“L’ESPRINT ens ha ajudat molt per tenir una idea molt més clara de quin ha de ser el nostre model de negoci, quina explotació hem de fer i cap a on hem d’anar”, explica Jaume Urtós, de FitaControl. En la mateixa línia s’expressen des de Vibracom: “Ens ha servit per donar una volta al producte i acabar d’afinar coses que ens aniran bé quan comencem a distribuir el producte”. I Sergi Aguilar, de Rhabit, considera que el programa ha estat profitós per “clarificar les idees” i “veure cap a on tirar”.

FitaControl

Rhabit

ClimaRec

Més informació del programa ESPRINT

30 de març de 2023