Les empreses d’Osona es preparen per l’impacte en la modificació de tarifes elèctriques, a partir de l’1 de juny

Les empreses d’Osona ja fa setmanes que estan treballant en com abordar els canvis que portarà l’entrada en vigor de la nova normativa europea en temes de tarificació energètica, el proper 1 de juny.

La setmana passada la seixantena d’empreses que formen part de Proenergia, el grup de compra d’energia d’Osona per a empreses i autònoms, es van trobar en una sessió divulgativa on se’ls va explicar els canvis principals i com gestionar-los per fer una gestió de l’energia més competitiva.

A la reunió es va abordar la modificació de preus i costos per a l’empresa amb la nova normativa i es va constatar la necessitat de canviar els hàbits per part de les empreses en la gestió energètica. En aquest sentit, es va apuntar que cal fer una bona gestió tant dels períodes horaris diferents com de l’adaptació de les potència contractades, tenint en compte que es poden realitzar dues modificacions de potència sense cost fins el maig del 2022.

També es va aconsellar treballar per l’eficiència energètica en conjunt, millorant la il·luminació i els tancaments per disminuir i adaptar el consum a les necessitats reals.

Finalment, els experts els van recomanar promoure l’autosuficiència energètica amb la implantació d’energies renovables.

Proenergia és un grup de compra agregada que va néixer a iniciativa de: Ajuntament de Vic -Creacció, Ajuntament de Manlleu – OPE de Manlleu, la Mancomunitat la Plana, el Consorci del Lluçanès i el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura), juntament amb Consell Comarcal (Agència local de l’energia), AICO com a representant de l’empresa privada i GCTplus com a assessors del projecte.
El grup és manté obert. Les empreses d’Osona que s’hi vulguin afegir i disposar d’un assessorament energètic subvencionat, només han d’entrar les seves dades al següent formulari:

VULL REBRE ASSESSORAMENT ENERGÈTIC SUBVENCIONAT

19 de maig de 2021