Les 5 recomanacions per a empreses i professionals, de la jornada “Fer front a les ciberamenaces”

Dimecres 6 d’abril, es va celebrar al VIT una jornada de seguretat informàtica titulada “Fer front a les ciberamenaces”, en el marc de l’agenda de transformació digital d’Osona.
A la sessió de sensibilització hi van participar com a ponents: Tomàs Roy, Director del centre d’innovació i Competència en Ciberseguretat de l’agència de Ciberseguretat de Catalunya i Albert Alvarez Fontanet, Sotsinspector de l’àrea de seguretat en Tecnologia de la Informació dels Mossos d’Esquadra, així com diversos proveïdors de solucions per vetllar per la seguretat informàtica.

 

A la jornada es va concloure que:

Els atacs de ciberseguretat seran una constant els propers anys i les empreses n’han de ser conscients i dotar recursos econòmics en els seus pressupostos per fer-hi front.

La sensibilització als usuaris és fonamental i cal invertir en formació i sessions de sensibilització del personal de tota la empresa.

Activar el doble factor d’autenticació és una mesura que a dia d’avui pot evitar molts dels atacs.

– Una altra mesura molt important per si es rep un atac, és realitzar còpies off-line que no puguin ser infectades i es puguin recuperar en cas d’un atac d’encriptació.

– I finalment, en la mesura del possible, contractar els serveis d’una empresa especialitzada en ciberseguretat perquè faci una auditoria de tota la infraestructura i pugui identificar punts de millora.

 

 

25 d'abril de 2022