L’emprenedoria es manté ferma a Osona

La Covid-19 no atura l’esperit emprenedor i sorgeixen nous projecte en plena pandèmia

“Sempre pot ser un bon moment per donar el pas, si li has dedicat el temps necessari i has madurat el projecte”. Així de contundent es mostra en Domi Garcia, un dels emprenedors osonencs que han decidit tirar endavant el seu projecte (una plataforma web de disseny de joieria i descarrega d’arxius 3D per als fabricants del sector que poden configurar les seves col·leccions) en ple COVID19. I no és l’únic.

L’Anna Barniol va decidir inaugurar a Vic l’Impresence Center de teràpies naturals (teràpies energètiques, Ioga, Banys de Gong, Cercles de Dones, Sessions de psicologia, Meditació, etc).

Explica que “havia meditat el projecte des de feia temps. Cada vegada més les persones  necessiten un canvi i una transformació interna per estar millor. La COVID ha estat un impuls en la transformació interior perquè les persones no han tingut cap més remei que enfrontar-se a si mateixes i a les seves incomoditats”.

Semblant al cas de Take Eat Easy, un projecte de 4 emprenedors  per portar menjar saludable a les empreses i a particulars, utilitzant envasos compostables, amb producte fresc i de proximitat i elaborat per un cuiner reconegut.

L’equip de Take Eat Easy està format per Jordi Arumí (cuiner), Albert Reniu (contacte proveidors), Jordi Sala (comercial) i Aina Suarez (dietista-nutricionista).

Expliquen que “havíem començat a desenvolupar el projecte poc abans que comencés tot això amb ganes i il·lusió. La COVID ha estat un cop fort, però, alhora, creiem que en podem sortir reforçats”.

És ben cert que, en alguns casos, la COVID ha estat el detonant per emprendre. Domi Garcia explica que “feia anys que tenia el projecte al cap, però el dia a dia i la feina estable feia que el deixés aparcat. Ara, el canvi de situació i el tancament de l’empresa per la qual treballava, m’ha fet decidir a no ajornar-ho més”.

Tots plegats tenen clar que per a ser emprenedor cal tenir determinació.

Des de Take Eat Easy asseguren que “per nosaltres ser emprenedor vol dir treure’t les pors de sobre i apostar per un projecte que estas convençut que sortirà bé”.

Per la seva banda, Anna Barniol constata l’impacte social de l’emprenedoria: “Emprenedor és  aquell que té un projecte , que creu en el seu projecte i que tira endavant amb determinació, focus, i amb capacitat no deixar-se desanimar pels factors externs siguin quins siguin que el puguin fer rendir abans d’obtenir el resultat. Emprenedor és aquell que creu en allò que té per oferir al món i ho ofereix com a dret i obligació de donar respostes a les necessitats de les altres persones”.

I Domi Garcia es mostra convençut que els emprenedors són inconformistes per naturalesa: “Som persones com no ens alineem amb idees pre-establertes, inconformistes i amb actitud de millora”.

Respecte al moment idoni per emprendre, consideren que més que la idoneïtat del moment, cal treballar la idoneïtat del projecte perquè cobreixi una necessitat real.

L’equip de Take Eat Easy diuen que “tot moment pot ser bo o dolent per emprendre. La COVID no és més que un altre entrebanc per saltar en el cami per convertir la nostra idea en realitat”.

Anna Barniol vol traslladar un missatge d’optimisme a totes les persones que els balli pel cap tirar endavant un nou projecte emprenedor.

“El moment per emprendre és aquell en què un està preparat per creure en un mateix, en el propi projecte i que s’està disposat a posar-hi energia, determinació i focus per assolir el resultat. Sempre és bon moment si creiem en nosaltres mateixos i en el nostre project. Només quan hi creiem tindrà èxit, . Si dubtem, el projecte deixa de tenir l’energia necessària per ser creat” afirma.

Domi Garcia considera que la sacsejada de la pandèmia portarà noves oportunitats: “Aquesta situació inesperada ens ha mostrat una manera diferent de fer les coses. La nova realitat ha fet que la major part dels sectors d’una forma o un altre hagin patit canvis, alguns de molta rellevància. Crec que aquests canvis obriran noves oportunitats per als emprenedors”.

Llegir article El 9 Nou

Llegir publicació a Osona.com

 

12 de juny de 2020